Начало / България / „Летящ акордеон“ на Ина Иванова на фокус в „Spirt and Spirit“

„Летящ акордеон“ на Ина Иванова на фокус в „Spirt and Spirit“

Утре, 10 февруари, в рамките на литературен салон „Spirt and Spirit“ ще бъде представена новата книга на Ина Иванова „Летящ акордеон“.  Срещата разговор с Иванова ще се състои в „Петното на Роршах“ (Пловдив) от 19 ч. Книгата е спечелила проект по програмата на община Пловдив за финансиране книги на местни автори и важни за града издания.

„Ина Иванова разказва какво се случва между отварянето и затварянето на клепачите. В рамките на този миг светът губи крехкото си равновесие, а човек вижда успоредни светове, среща непознатите души в себе си. След този миг всичко продължава да бъде същото. А всъщност не е. Нещо дразни погледа на човека. Като мигла под клепачите. Знак, че е видял“, заявява Александър Секулов, водещ на срещата.

Ина Иванова е родена през 1975 г. Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“  и „Името на неделята“ както и на романа „Кар танеси“ (електронна книга). Публикувала е в сп. „Страница“, сп. „Глоси“, „Литературен вестник“, в електронните издания „Литернет“, триезичното „Пъблик рипъблик“, „Литклуб“ и „Кръстопът“, както и в сборниците „Друга вода“ и „6+“. Редактор в екипа на сп. „Но поезия“. Със сборника с разкази „Името на неделята“ Ина Иванова печели Голямата награда в Национален литературен конкурс „М. Неволин“ 2012. Авторката е определяна от критиците като „оригинална, иронична, самоиронична, фина и деликатна, изключително модерна в подхода си към писането“.

„Летящ акордеон“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …