Начало / България / Ново издание на „Тайната история“ на Дона Тарт

Ново издание на „Тайната история“ на Дона Тарт

След огромния успех и интерес към носителката на „Пулицър“ Дона Тарт и последния й роман –  „Щиглецът”, издателство „Еднорог“ ще пусне на българския пазар ново издание на предишния й бестселър – „Тайната история“. Книгата, публикувана преди близо 10 години, отдавна е изчерпана.

„Тайната история“ е една от най-запомнящите се литературни творби за разминаването между мечтите и действителността, за попарени амбиции и наивни фантазии, за пресечната точка на красотата и ужаса, така добре позната на древните. Главният герой Ричард Папен е загърбил своето мизерно и ненавистно минало и пристига в колежа „Хампдън“, изпълнен с надежди и амбиции. Много скоро сънливият, нереален живот в колежа го въвлича в упоителния си водовъртеж – особено след като се осъществява копнежът му да бъде приет в елитарната група на петима студенти, изучаващи класическата древност. Изискани издънки на заможни семейства, хладни, непристъпни и самоуверени – това са хората, чиито съдби се преплитат необратимо с живота на Ричард. Под въздействието на своя харизматичен професор  групата интелигентни ексцентрици открива начин на мислене, който ги отпраща далеч от еднообразното съществувание на връстниците им.

Но животът в този елитен кръг има своя цена – много скоро Ричард научава страшната тайна, споила допълнително връзката между петимата – тайна, свързана с възраждане на древни ритуали, с невинно пролята кръв, която вика за отмъщение.

Книгата е смятана за един от най-запомнящите се колежански романи на всички времена.

Свързани заглавия

Дона Тарт: За мен визуалната страна на света е доминираща

Последният бестселър на Дона Тарт излиза и на български

И “Goldfinch” на Дона Тарт ще бъде филмиран

„The Goldfinch“ на Дона Тарт с „Пулицър“ за художествена литература  

Петима писатели са сред 100-те най-влиятелни личности на „Тайм“

„Щиглецът“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …