Начало / България / „Лабиринт“ готви ново издание на „Остатъкът от деня“ на Ишигуро

„Лабиринт“ готви ново издание на „Остатъкът от деня“ на Ишигуро

До дни на българския пазар ще се появи отново един от бестселърите на британсия писател от японски произход Казуо Ишигуро – „Остатъкът от деня“. За последно книгата излезе у нас през 2001 г. Новото издание ще е на ИК „Лабиринт“.

Роденият в Япония, но израснал във Великобритания Ишигуро е смятан за един от 50-те най-велики съвременни английски писатели. „Остатъкът на деня“ пък е един от най-прочутите му романи, с който през 1989 г. печели наградата „Букър“. Филмът, направен по романа, пък има осем номинации за „Оскар“ с Антъни Хопкинс и Ема Томпсън в главните роли.

В кратките дни на едно самотно пътуване героят на Ишигуро се връща назад в годините… Между стените на старо английско имение, чиято атмосфера излъчва достолепието на многолетна традиция, се творят бурните събития от първата половина на XX век, променили облика на света. Когато животът преваля и дойде мигът на равносметката, гордото чувство за пълноценно изминат път озарява със спокойното си сияние остатъка от деня.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2811730_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 септември – 24 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Четвърто крило от Ребека Ярос 3. Тътени. …