Начало / България / Алек Попов пренаписа „Черната кутия“, книгата излиза до дни

Алек Попов пренаписа „Черната кутия“, книгата излиза до дни

Преработено издание на „Черната кутия“ – една от емблематичните книги на Алек Попов, ще излезе до дни на книжния пазар. Романът беше публикуван през 2007 г. и донесе на автора му наградите „Елиас Канети“ и „Цветето на Хеликон“ .

„Започнах да препрочитам „Черната кутия“ с оглед на едно предстоящо издание в чужбина и установих, че в текста има редица неща, които днес бих написал по друг начин или въобще не бих написал. Защо пък да не взема да я пооправя? Полека лека се увлякох. Отначало само зачертавах, после започнах да дописвам. И така, без да се усетя, навлязох в капана на основния ремонт. Да не дава господ, както се казва. Всеки, който е правил основен ремонт знае за какво става дума. Барнеш тук, барнеш там, после се оказва, че трябва да барнеш и там, след това и там… Махаш бетон, наливаш бетон. Къртиш плочка, пада таван. А уж, щеше да минеш само с пролетно освежаване. Тръгваш с леки корекции и стигаш да бутането на стени и комини. Стремежът към съвършенство е обречена кауза. Така или иначе ремонтът е факт, време е за гости”, споделя  в книгата си Алек Попов.

Сега новият вариант излиза със заглавието „Черната кутия: ниско прелитащи кучета“. Премиерата е на 5 февруари, четвъртък, от  17,30 ч в БАН (Голям салон, ул. 15 ноември“ №1).

Свързани заглавия

Алек Попов: Книгите умеят да чакат, за разлика от хората

Алек Попов: Четящите хора не се предават лесно

Книгите на Алек Попов тук

 

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …