Начало / България / Над 700 деца с прочетени повече от 2500 книги са се включили в кампанията “Читателска щафета”

Над 700 деца с прочетени повече от 2500 книги са се включили в кампанията “Читателска щафета”

С пиратско парти, томбола с  награди и забавна викторина за деца ще завърши четвъртото издание на Националната кампания за насърчаване на детското четене “Читателска щафета”. Събитието е в неделя, 18 януари, от 12 ч в столичния „България Мол“ .

В рамките на “Читателска щафета 4: Ловци на приключения” между 29 септември 2014 г. и 8 януари 2015 г. над 700 деца от цялата страна успяха да прочетат общо близо 2500 книги от поредиците “Сам Силвър, тайният пират”, “Детективите Агата и Лари” и “Приключенията на Минерва Минт” на издателство ФЮТ, изпратиха своята форма за участие и се включиха в надпреварата за колекционерски значки и награди. В същия срок малките читатели имаха възможност да се включат и в конкурса „Карта на скрито пиратско съкровище“ като изпратят своите ръчно изработени пиратски карти.

Успоредно с това в детския отдел на Столична библиотека се проведоха и четири издания на литературни клубове „Читателска щафета“. В тях децата се впуснаха в разговори и игри за книгите, които преминаха в почти истински детективски разследвания, епични пиратски битки и много забавни приключения.

„Читателска щафета“ е една от най-обичаните кампании за насърчаване на четенето, очаквана с нетърпение не само от децата, но и от възрастните. Игровият подход стимулира интереса на малчуганите и ги провокират да четат, докато се забавляват. Четвъртото издание на кампанията, което приключи преди броени дни, отбеляза своеобразен рекорд, надминавайки двукратно броя на участниците в предишното издание“, казва Валентина Стоева, главен редактор на сайта “Детски книги” и организатор на инициативата.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …