Начало / България / „Докато гледахме „Имението Даунтън” е вече на българския книжен пазар

„Докато гледахме „Имението Даунтън” е вече на българския книжен пазар

„Откровено признавам, че съм пристрастена към „Имението Даунтън” и че това доведе до създаването на последния ми роман, „Докато гледахме „Имението Даунтън”. След края на втори сезон започнах да мисля за герои, които също са фенове на сериала. Всичко това беше много хубаво, но нямах книга за тях, а трябваше да започна работа по новия си роман. Тогава оставих „Имението Даунтън” да ги обедини. След като разбрах, че филмът всъщност може да им помогне да променят живота си, историята оживя и аз се забавлявах невероятно много с нея, изследвайки теми като приятелството, личностното развитие и триумфа, които са неизменна част от моите творби. Надявам се и с читателите да е така“, споделя Уенди Уакс.

Романът й е вече на българския книжен пазар с клеймото на „Интенз“. С поред критиката във Великобритания с този роман се поставя началото нов жанр – за живота на феновете на телевизионните сериали.

Когато консиержът  (в буквален превод портиер) на „Алекзандър”, историческа жилищна сграда в Атланта, кани обитателите й да гледат заедно седмичните прожекции на „Имението Даунтън”, четири различни жени се оказват свързани с пристрастяващата драма и – още по-неочаквано – една с друга…

Саманта Дейвис се омъжва млада и по грешна причина: сигурността на потомствените пари на атлантска фамилия. Тя изобщо не е очаквала бракът й да се усложни от любов и да бъде компрометиран от разтърсваща семейна измяна.

Клеър Уокър остава сама, след като дъщеря й заминава в друг град; писателка, напуснала дома си в предградията заради старинния чар на „Алекзандър” и за да търси нов и плодотворен живот. Но скоро започва да се пита дали следването на старите мечти може да се окаже по-пагубно от липсата на мечти.

Брук Макензи води постоянна битка с неверния си бивш съпруг. Тъкмо започва да осъзнава, че е време да си поеме дълбоко дъх и да се примири с факта, че животът й не е приказката, за която го е смятала.

За Саманта, Клеър, Брук и Едуард, който организира седмичните сбирки, това ще бъде сезон на изненади, докато изграждат връзка, която ще ги крепи в някои от най-трудните житейски моменти – и всичко това се отразява в разгръщащата се драма, комедия и преплетените животи в „Имението Даунтън”.

„Докато гледахме „Имението Даунтън” тук

Прочетете още

91c9d1a1a8c2c4236b5d6e4395c99c9d

Растенията оживяват в илюстрациите на руска художничка

Елена Лимкина напомня старите майстори Ботаническата илюстрация е процъфтявала през 17-и и 18-и век. Много от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.