Начало / България / „Домашен хляб” и „Виното е за всички” бяха представени в „Хеликон-България”

„Домашен хляб” и „Виното е за всички” бяха представени в „Хеликон-България”

С музика на Моцарт и Паганини, в изпълнение на обещаваща цигуларка Зорница Иларионова, беше открита общата  премиерата  на  „Домашен хляб” и  „Виното е за всички”, издания на „Гурме”. Тя се състоя в столичната книжарница „Хеликон-България” снощи, 12 декември, и събра ценители на автентичния хляб и изисканото вино.

„Идеята дойде постепенно, най-вече докато правихме сп. „Меню”. Реших целия си опит, натрупан с годините, да систематизирам. Книгата е разделена на 4 части. Специално внимание съм отделила на кваса и маята, защото те имат голямо значение за качеството на хляба. Взела съм най-доброто от световната кухня. Любимия ми хляб е виненият, той няма родина. Ще се радвам, да месите поне веднъж седмично”, заяви Ивелина Иванова, автор на  „Домашен хляб”.

Тя e шеф-готвач на menumag.bg и на списание „Меню“ от самото им създаване. Автор е на много кулинарни книги. Директор и основен преподавател в Кулинарно училище „Меню“, лектор по теми, свързани с храната и здравословното хранене на много конференции и презентации. За Ивелина Иванова готвенето е повече от професия – то е просто начин на живот.

„Книгата се пишеше сама, много лесно се случи. Имам огромен опит и почувствах, че имам толкова знания и емоции, които да споделя. Започнах да я пиша  за начинаещи, но си дадох сметка, че трябва да разкажа за лозето, сортовете, за колекционерските страсти, за съхраняването на виното. Ще бъде щастлива, ако с книгата съм полезна на всички – и  начинаещите, и опитните винари”, сподели Вили Гълъбова, автор на „Виното е за всички”.

Тя е винен експерт с международен опит и признание, един от учредителите на Българска Винена Академия. Тя е първата българка, обучавана в най-престижната образователна институция за вино в света – Institute of Masters of Wine и е първият, все още единствен, български международен винен съдия в International Wine and Spirit Competition, UK. В досегашната си практика има проведени над 300 тренинга. Част е от постоянния дегустационен панел на сайта Divino; дегустирала е за сп. „Бакхус” и участва в месечните дегустации към Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки „Винен индекс”.

„Домашен хляб“ тук

„Виното е за всички”  тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …