На фокус
Начало / България / „Подземните хроники“ на Сюзан Колинс ще оживеят на Панаира на книгата

„Подземните хроники“ на Сюзан Колинс ще оживеят на Панаира на книгата

Популярната поредица за деца „Подземните хроники“ от авторката на „Игрите на глада“ Сюзан Колинс ще оживее на 42 Софийски международен панаир на книгата под формата на приключенска игра за деца. Събитието “Стани герой в Подземната страна” започва от 14 ч утре, 13 декември, на сцената на ет. 3 в рамките на книжното изложение в НДК.

„Стани герой в Подземната страна“ ще се превърне в арена на предизвикателства и приключения за всички желаещи да опитат късмета си и да спасят принцеса Лукса от сигурна смърт, като се впуснат в изпълнено с премеждия и търсене на безценните съставки за лекарството, което ще излекува владетелката на Регалия. По пътя си те ще бъдат подложени на различни изпитания, описани в пророчеството на Бартоломю Сандуич, а единствено най-съобразителните и бързите ще намерят ключовете към правилните съставки.

Участниците в играта ги очакват много изненади, награди и два часа, изпълнени с огромно напрежение, но и с много забавления, включително и за публиката.

За да вземат участие в играта, желаещите трябва да се запишат предварително на имейл editors@detskiknigi.com.

„Подземните хроники“ е първата книжна поредица на авторката Сюзан Колинс, която след това става световно известна с трилогията „Игрите на глада“. Фентъзи поредицата за деца, която се развива в пет книги, проследява историята на Грегор, който скача след сестричката си в шахтата на пералното помещение и попада в Подземната страна под Ню Йорк. Там хората живеят сред гигантски паяци, прилепи, хлебарки и плъхове – но всеки миг крехкият мир на техния свят може да бъде нарушен. Грегор няма никакво желание да участва в конфликта между тези зловещи създания. Но когато открива, че едно странно пророчество му предопределя роля в Подземната страна, той разбира, че това може да е единственият начин да разреши най-голямата загадка в живота си.

Книгите на Сюзан Колинс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

961032403_0_121_1505_968_1920x0_80_0_0_2d95115b4015aa00c2da7a562a1b8bfb

Лев Толстой: Има нещо в смирението, което странно възвишава сърцето

195 години от рождението му ще отбележим през 2023-а Авторът на „Война и мир“ впечатлява …