Начало / България / „Домашен хляб” и „Виното е за всички” с обща премиера в „Хеликон-България“

„Домашен хляб” и „Виното е за всички” с обща премиера в „Хеликон-България“

„Домашен хляб”  на Ивелина Иванова  и „Виното е за всички” Вили Гълъбова ще бъдат представени в столичната книжарница „Хеликон-България“ на 12 декември, петък, от 18,30 ч. Книгите са издание на „Gourmet Publishing“.

„Домашен хляб”   съдържа повече от 40 илюстрирани рецепти за приготвяне на хляб с квас, без квас и с мая –без помощта на специални уреди. Авторката отделя внимание на основните познания за печенето, характеристиките на различните зърна и брашна, ролята на температурата и на естествените ензими за качеството на хляба, по какво се различават маята и квасът. Тези знания са допълнени с практически съвети и обяснения, така че книгата да се превърне в най-добрия наръчник за печене на хляб в домашни условия. Рецептите са вдъхновени както от националните кулинарни традиции, така и от съвременното разбиране за здравословно хранене, приветстващо използването на древни зърнени култури като лимец и спелта, а също и от прилагането на щадящи суровините техники на обработка като мелене в каменна мелница.

„Виното е за всички“ е своеобразен увод в света на виното. Тя е адресирана за желаещите да научат достатъчно, но без да се затормозяват с химични формули или законови разпоредби. Начинаещите винолюбители ще добият яснота по въпроса за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна и още важни неща. Ще прочетат някои забавни историйки, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат някои ценни съвети. Ще могат да ползват книгата като наръчник, ако се наложи да сверят знанията, които им предстои да придобият с опита. Подплатени със знание, ще добият достатъчно самочувствие, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.

Ивелина Иванова e шеф-готвач на menumag.bg и на списание „Меню“ от самото им създаване. Автор е на много кулинарни книги. Директор и основен преподавател в Кулинарно училище „Меню“, лектор по теми, свързани с храната и здравословното хранене на много конференции и презентации. За Ивелина Иванова готвенето е повече от професия – то е просто начин на живот. Притежава невероятния усет и талант да създава нови и вкусни ястия.

Вили Гълъбова е винен експерт с международен опит и признание, един от учредителите на Българска Винена Академия. Тя е първата българка, обучавана в най-престижната образователна институция за вино в света – Institute of Masters of Wine и е първият, все още единствен, български международен винен съдия в International Wine and Spirit Competition, UK. В досегашната си практика има проведени над 300 тренинга. Част е от постоянния дегустационен панел на сайта Divino; дегустирала е за сп. „Бакхус” и участва в месечните дегустации към Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки „Винен индекс”.

„Домашен хляб“ тук

„Виното е за всички”  тук

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 юли – 21 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Призраци на Камино от Джон Гришам 2. Преследването на Аделайн Кн.1 от …