Начало / България / „Докторът“ на Иво Топалов с премиера в Централния дом на архитекта

„Докторът“ на Иво Топалов с премиера в Централния дом на архитекта

На 4 декември, четвъртък, от 19,00 ч в Централен дом на архитекта ще се състои премиерата на новия роман на Иво Топалов – „Докторът“. Събитието ще води актрисата Нели Топалова. На представянето ще бъде представен и разказ на Пламен Натов – директор на „Артис“, частно СОУ по изкуства и чужди езици, и основател на центъра по класическа сугестопедия „Алегро Виваче“.

Деян Енев, стилов редактор на „Докторът“, коментира:

„В новия си роман „Докторът“ Иво Топалов, събрал вече читателските симпатии с „Полетът на орела“, възкресява личността и делото на превърналия се още приживе в легенда български учен д-р Георги Лозанов, използвайки го за прототип на своя герой Александър. Личността на учения, разпънат между оценките „шарлатанин“ и „гений“, е описана без героизация, а страшният извод се налага сам: светлите умове, изпреварили времето си, винаги са осъдени на мъченичество“.

Иво Топалов е роден през 1982 г. във Варна. Завършил е английска гимназия и културология в Софийския университет. Работил е дълги години като търговец, но се е изявявал и като предприемач. През последните няколко години се занимава усилено с личностно развитие. Организирал е беседи, представяния и събития с множество международни и български автори. По негова инициатива се провежда и състезанието за презентатори „Майстори на думите“. Призванието му обаче е да пише и разказва истории.

„Докторът“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

DSC05267 (1)

Доц. д-р Петър Голийски: Написах нещо, което е в кръвта на всяко българско дете

Едно живо и умно интервю с интересен събеседник Той е Петър Голийски – доцент в секция „Арменистика и кавказология“, …