На фокус
Начало / България / Есенни номинации за литературната награда „Хеликон”

Есенни номинации за литературната награда „Хеликон”

„Въртоп” на Теодора Бургуджиева („Летера”), „Моят таен любовен живот” на Иво Сиромахов („Сиела”) и „Разпоредителите на смута” на Христо Караславов („Президент”) попълниха дванайсетицата на номинираните за литературната награда „Хеликон” книги.

След като взеха това тежко решение, членовете на журито Кристин Димитрова, Калин Донков (председател), Бойко Ламбовски, Андрей Захариев и Юри Лазаров си казаха довиждане до 3 декември 2014, сряда. Тогава в книжарницата „Хеликон-България”, (София,булевард „Цар Освободител” № 4) от 18 часа ще бъдат връчени грамотите на номинираните.

Голямата церемония, на която ще се обяви носителят на тазгодишната награда „Хеликон” ще започне в 18 часа на 11 декември, четвъртък,  в столичната  книжарницата „Хеликон-Витоша” (булевард „Патриарх Евтимий” № 68).

* * *

Ето и останалите номинирани през тази година:

„Влакът за Емаус” на Теодора Димова (Сиела), „Скептици” на Людмил Тодоров (Сиела) и „Портрет на поета като млад” на Недялко Славов (Хермес).

„Боксьори и случайни минувачи” на Палми Ранчев („Жанет 45”), „Всички разкази са за теб” на Мирела Иванова („Прозорец”) и „При входа на морето” на Емилия Дворянова („Обсидиан”).

„Една и съща нощ” на Христо Карастоянов, („Жанет 45”), „2 романа. Мравки с фенерчета. Слугинята” на Мариана Найдова („Леге Артис”) и „Натюрморт с мъже” на Любомир Николов („Сиела”).

 

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …