Начало / България / Илиян Любомиров представя книгата си „Нощта е действие“ в Пловдив

Илиян Любомиров представя книгата си „Нощта е действие“ в Пловдив

Утре, 14 ноември, от 19 ч в пловдивския клуб „Библиотеката“ (ул. „Лейди Странгфорд“ 5) Илиян Любомиров ще представи дебютната си книга „Нощта е действие“. На следващия ден той ще гостува в книжарница „Хеликон-Пловдив, Център“ (ул. „Княз Ал. Батенберг 29“). От 13 ч в продължение на час той ще влезе в ролята на ВИП книжар. В края на ноември Любомиров ще чете в Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, но програмата все още не е уточнена.

„Чистосърдечна, това е първата дума, която ми идва на ум за поезията на Илиян Любомиров. Искрена – без да е елементарна, рязка – без да е груба, тя притежава едно огромно качество: да идва от сърцето – нещо, за съжаление, все по-рядко срещано в книгите на утвърдените вече автори. Появата на Илиян, по-известен като Августин, в литературната среда я направи доста по-шарена и жива, внесе смут и движение. Нощта е действие и с цялото безгрижие на забавляващия се и търсещ човек той се чувства в свои води в нея. Това е книга за любовта и нейните демони, изпълнена е с много чиста радост, но я има и болката от всяко порастване, след която ставаме по-мъдри и разбиращи света“, категоричен е  Владислав Христов

Илиян Любомиров е роден през 1990 г. в София. Завършва немска гимназия в столицата, а след това заминава да следва политология в Берлин. През 2012 г. създава литературния проект Letters of flesh и започва да подписва текстовете си с псевдонима Августин Господинов. През 2014 г. печели първи награди на фестивала София: Поетики и на фестивала Alter Native в Пловдив. Негови стихотворения са публикувани в списание Страница, Литературен вестник, Открита литература, Liternet, Klaxon Press Journal и други. Понастоящем живее, пише и работи в Берлин.

на четири години

тревите до бунгалото

бяха с педя по-високи

от сламените ни шапки

носех сандали на босо

тя пък бели чорапки

цялата беше книжка

за оцветяване

държахме си ръцете

като големите

когато ни викнаха

да се прибираме

пуснахме ги

само за малко

после се стъмни

лятото свърши

и я намерих наскоро

бяла и непораснала

само с педя по-висока

иначе всичко е същото

и никак не ни се прибира

Фото: Михаела Райкова

„Нощта е действие“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …