Начало / България / Владимир Шумелов и Светла Гунчева са победилите в конкурса „Дървото на живота“

Владимир Шумелов и Светла Гунчева са победилите в конкурса „Дървото на живота“

На 5 ноември 2014 г. в рамките на традиционния Празник на Стралджа и с посвещение на 45 години от обявяването на Стралджа за град приключи Вторият Национален литературен конкурс „Дървото на живота“, Стралджа’ 2014.

Владимир Шумелов от Велико Търново и Светла Гунчева от Бургас са победителите във Втория Национален литературен конкурс „Дървото на живота“, организиран от Община Стралджа в памет на поетесата Станка Пенчева, починала тази година.

След като разгледа постъпилите творби в стихове и проза, журито на конкурса – Тенко Тенев, Димитър Бечев и Христо Карастоянов присъди Първа награда в раздел „Поезия“ за Светла Атанасова Гунчева от Бургас за стихотворението „Лице на мрака“, Втора награда за Янко Димитров Стефов, село Войника, за стихотворението „Дърво“, Трета награда за Цветана Христова Качерилска от София, за стихотворението „С аромата на влюбено лято“.

Първа награда в раздел „Проза“ е за Владимир Шумелов от Велико Търново за разказа „Пърформанс на пчелата в полет, ден преди…“, следван от Ирена Иванова Радева, София, за разказа „Нестинарка“, Трета награда Георги Илиев Михалков, София, за разказа „В родното село на дядо“. Специалният приз на Кмета на Община Стралджа Митко Андонов журито присъди на Гюлшен Алиева

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1613003450_06032020ProtestsDay5007_gs_t1070_h773cbc076c9a5e6dc0fd4e91596e6d14de89e9a0

Библиотека уволни служител, защото горял книги на Тръмп

Библиотекарят се оправдал с ръководството Историята е от американския град Чатануга в Тенеси, САЩ. Камерън …