Начало / Свят / Джоди Пико изследва слонове в Ботсвана за новата си книга

Джоди Пико изследва слонове в Ботсвана за новата си книга

Бестселъровата авторка Джоди Пико прекара месеци в изследване на слоновете в Ботсвана. Новата книга на авторката „Leaving Time“ вече е на англоезичния пазар. „Когато пишеш за слонове нямаш много избор. Те не се мотаят в Кънектикът“, разясни Пико за в. „Далас нюс“.

Авторката призна, че е останала изненадана от комплексността на слонския мозък и способностите му за научаване и помнене, а също и за усещане на страх и болка.

„Това пътуване ми отвори очите. Бях зашеметена като разбрах, че повече от 38 000 слонове са убивани всяка година, а след 10 години на земята няма да останат диви слонове. Надявам се повече хора да прочетат тази книга. Бих била шокирана, ако я прочетете и не се възхитите на слоновете“, коментира още Пико.

В новия роман на авторката героинята Джена Меткалф се отправя на пътешествие в Африка в издирване на майка си Алис,  мистериозно изчезнала по време на инцидент в гробница.

„Харесва ми идеята, че понякога това да бъдеш семейство с някой е нещо повече от кръвна връзка. Семейството са хората, които те подкрепят и обичат“, казва Пико.

Тя е автор на 23 романа, седем от които стигат до номер 1 в класацията за бестселъри на „Ню Йорк таймс“.

Книги от Джоди Пико тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …