Начало / България / Нова книга на Георги Мишев ще излезе до дни

Нова книга на Георги Мишев ще излезе до дни

Един от най-обичаните писатели, хумористи и сценаристи на страната ни – Георги Мишев ще публикува нова своя книга до дни. Тя ще носи заглавието „Мир на страха ни“ с подзаглавие „Записки под линия“ и ще е с печата на „Хермес“.

„Хронологията на разказа на места се пропуква, нямам търпение да стигна до днешния ден, когато станаха реалност виртуалните ни предчувствия, съмнения, страхове от задаващото се бъдеще. Надявахме се, че Кръчмарят все ще се яви някой ден да предяви сметката, че Историята последна ще си каже думата. Историята продължава да мълчи, защото се пише от победителите или от техните деца и внуци. Учебниците продължават да залъгват поколенията с фалшификати; издателствата, създадени с пари от червени куфарчета, поднасят книги ментета; факултетът по история произвежда нови историци, обучени от ченгета и от потомци на комунистическата номенклатура… Няма сметка, няма равносметка. Има вини, няма виновни. Писането, казва Фокнър, е просто сглобяване. Сега се опитвам по обратния път да разглобя изминалите години, да проумея някаква закономерност, която ни докара до днешния хал… Да се измъкна от журналистическия възторг, който е по-възбуждащ от телешкия…“, казва самият Мишев с анотацията.

Георги Мишев нашумя най-вече с произведенията си, които са превърнати в сценарии за големия и малкия екран, с които влиза в златния фонд на българското кино.  Сред тях са хитове като  „Матриархат“, „Вилна зона“, „Селянинът с колелото“, „Дами канят“ и „Патриархат“. Сред тях са „Преброяване на дивите зайци“ и „Вилна зона“ на режисьора Едуард Захариев, „Дами канят“ и „Самодивско хоро“ на режисьора Иван Андонов, „Не си отивай“, „Момчето си отива“, „Селянинът с колелото“, „Матриархат“ на режисьора Людмил Кирков и др.

Книги от Георги Мишев тук

Прочетете още

freestocks-OfaDD5o8hpk-unsplash

Хубави книги на лятна цена

Чудесни попадения за ваканцията Лятото е в разгара си и предлага пъстра палитра от емоции …