Начало / Свят / Ник Хорнби с първи роман от 5 години

Ник Хорнби с първи роман от 5 години

Първият роман от 5 години насам на английският автор на бестселъри Ник Хорнби предстои да излезе на англоезичния книжен пазар съвсем скоро, съобщи британският „Телеграф”. Книгата ще бъде със заглавие „Funny Girl” и ще дебютира в книжарниците на 6 ноември. Последното художествено произведение на Хорнби – „Джулиет гола”, е преведено на български език.

Действието се развива през 60-те години на миналия век. Красавицата Софи Строу и нейният екип изнасят невероятно успешни шоута и разсмиват цяла Великобритания. Зад сцената те са задружни и изживяват най-славните си мигове. Когато обаче сценарият става прекалено близък до реалността, групата е изправена пред избор.

Сценаристите Тони и Бил крият тайна. Режисьорът Денис е влюбен в работата си, но мрази брака си. Клайв, който играе главната мъжка роля, започва да чувства неудовлетворение, като вярва, че съдбата му е да постигне нещо велико. Софи, която е сменила името си и е загърбила своето минало, трябва да реши дали да продължи по същия начин или отново да се промени.

Книгата на Хорнби е за популярната култура, разликите между поколенията, работата в екип, средната класа, славата и класата. Авторът е верен на стила си и неговите почитатели ще останат доволни. Романът е сред най-очакваните в Обединеното кралство през 2014 г.

Ник Хорнби е английски писател, роден през 1957 г. Той пише в различни жанрове, включително спорт и музика. На български са преведени книгите му „Ега ти животът”, „Трудно е да бъдеш добър”, „Дългият път надолу” и „Кажи ми, Маркъс”. Интересен факт за него е, че е голям фен на футболния отбор „Арсенал”.

Книги от Ник Хорнби тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …