На фокус
Начало / България / Представят новата книга на Николай Овчаров в Регионалния исторически музей в Кърджали

Представят новата книга на Николай Овчаров в Регионалния исторически музей в Кърджали

Регионалният исторически музей в Кърджали ще бъде домакин на премиерата на последната книга на професор Николай Овчаров „В Африка – сред лъвове и сенки на предците“. Пътеписът ще бъде представен от директора на музея, известният историк и археолог Даниела Коджаманова на 24 октомври (петък) от 17,30 ч.

„Археолог по професия и пътешественик по призвание – това е Николай Овчаров. Книгата ще ни помогне да усетим истинската Африка – такава, каквато я знаем от научнопопулярните филми. „В Африка – сред лъвове и сенки на предците“ е изпълнена с много вълнуващи, но и опасни моменти. Професорът описва съприкосновението си с Черния континент, детайлно обрисува природата, условията на живот, местната фауна, хората, техните обичаи и нрави. Повежда ни и на едно пътешествие в древното минало на човечеството – каньона Олдувай. Целият разказ звучи като мит, като легенда. Николай Овчаров успява да потопи читателя в омагьосващата атмосфера на Африка и да го накара да се влюби в нея“, се казва в анотацията на „Хермес“.

Николай Овчаров е роден през 1957 г. във Велико Търново. Завършва история в СУ „Св. Климент Охридски“. Славата му идва с разкриването на прочутия скален град Перперикон, който благодарение на усилията му се превръща в популярен туристически обект. Негово дело са и разкопките на храма на Орфей при Татул, проучването на царските дворци във Велики Преслав, патриаршеския манастир „Св. равноапостоли Петър и Павел“ във Велико Търново и много други важни паметници.

„В Африка – сред лъвове и сенки на предците“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Февруари_1140x403-2

Акцентите на февруари – здраве, мода, екшън и игра!

Четирите книги на месец февруари обещават здравословно всекидневие, разходка по подиумите на висшата мода и коридорите на …