На фокус
Начало / Свят / „Възнесение” на Роман Кисьов е първата книга на български автор, издадена в Нагорни Карабах

„Възнесение” на Роман Кисьов е първата книга на български автор, издадена в Нагорни Карабах

След като през лятото в Румъния излезе книга с избрани стихотворения от Роман Кисьов, в началото на октомври – в Нагорни Карабах излезе триезична книга с негови избрани стихотворения – на арменски, български и руски. Книгата, озаглавена „Възнесение”, е факт, благодарение на подкрепата на Съюза на писателите на Нагорни Карабах, издателството е „Вачаган Барепащ“ в Степанакерт, с обем 148 страници.

В луксозното издание са включени двайсетина рисунки на автора, няколко от които са отпечатани в цвят. Преводът на арменски език е дело на известния арменски поет и преводач Гагик Давтян от Ереван.

Преводът на руски език е дело на руските поети Кирил Ковалджи (Москва, Русия), Александър Говорков (Русия-САЩ) и Владимир Щокман (Краков, Полша). Автор на предговора е големият поет на Арцах (Н. Карабах) Вардан Хакобян, председател на Съюза на писателите на Н. Карабах и ректор на университета „Г. Нарекаци” в Степанакерт.

Официалната премиера на книгата е включена в програмата на провеждащия се в момента Международния поетически фестивал в Нагорни Карабах (19-24. 10. 2014 г.). Роман Кисьов беше участник на първото издание на фестивала през 2012 г., където неговата поезия е приета изключително радушно. „Възнесение” е първата книга на български автор, издадена в Нагорни Карабах.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Kniha1

Пет книги, които ще разширят погледа ни към реалността

Връщат посоката и желанието за живот Има книги, които говорят за морала – и други, …