Начало / България / „Моят път към теб“ на Никълъс Спаркс тръгва по кината у нас

„Моят път към теб“ на Никълъс Спаркс тръгва по кината у нас

До дни на българския голям екран ще се появи филмовата адаптация на една от най-обичаните романтични истории на Никълъс Спаркс – „Моят път към теб“. Лентата, която представя невъзможната любов на Аманда и Досън, е със заглавие „Най-доброто в мен“. Режисьор е Майкъл Хофман, а в главните роли си партнират Мишел Монахан и Джеймс Марсдън. Успоредно с филма, от издателство „Ера“ пуснаха на пазара и нов тираж на книгата „Моят път към теб“ с корица от екранизацията.

В книгата Аманда и Досън се влюбват безумно в гимназията. Макар да принадлежат към различни социални прослойки, техните чувства са неподвластни на неписаните правила в малкото градче Ориентъл, Северна Каролина. Но през лятото, когато трябва да завършат гимназия, непредвидими обстоятелства ги разделят и ги запращат по противоположни житейски пътеки. 25 години по-късно Аманда и Досън се срещат отново. И двамата не са забравили страстната първа любов, която ги е белязала завинаги. Причината за завръщането им в родния град е погребението на единствения човек, подкрепял тяхната любов – Тък Хостетлър. А той им е подготвил изненада. Тък е оставил 3 писма, съдържащи указания, които Аманда и Досън трябва да следват.

Под логото на Ера са издадени седем романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот”, „Завой на пътя”, „Талисманът” и „Пристан за двама”. На бурен успех по цял свят се радват и филмите по произведенията на Спаркс. Писателят е сред най-продаваните американски автор в света. Тиражите на книгите му надхвърлят 80 милиона екземпляра в целия свят, а романите му са преведени на повече от 45 езика.

Вече се филмират още два от романите му „The choice” и „Най-дългото пътуване“.

„Моят път към теб“ тук

Книги от Никълъс Спаркс тук

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …