Начало / Свят / Публикуваха списък за четене на Карл Сейгън от 1954 г

Публикуваха списък за четене на Карл Сейгън от 1954 г

Списъкът с книги за четене през 1954 на известния учен и писател Карл Сейгън бе публикуван от Библиотеката на американския конгрес. Листът с четивата бил открит сред документацията на известния астроном в кабинета му в Чикагския университет. В списъка очаквано пребивават доста тежки научни трудове. Но изненадващо сред целите на Сейгън са произведения като „Републиката“ на Платон, „Юлиус Цезар“ на Уилям Шекспир, Библията и книги на Олдъс Хъксли.

Карл Едуард Сейгън e американски астроном, астробиолог и популяризатор на науката. Той е основател на научната дисциплина астробиология в началото на 60-те години на ХХ век и е предложил идеята за програмата СЕТИ за търсене на извънземен разум. Неговата научна и творческа дейност е пряко свързана с НАСА. Взема активно участие в програмата „Вояджър“.

Сейгън става световноизвестен с научнопопулярните си книги и със съавторството си в телевизионния сериал „Космос“. Той също така е автор и на романа „Контакт“, който има екранна реализация от 1997 година с Джоди Фостър в главната роля.

Книги от Карл Сейгън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …