Начало / Свят / „Springer“ публикува сборник с доклади от конференция в България

„Springer“ публикува сборник с доклади от конференция в България

Авторитетното научно издателство „Springer“ публикува сборник с доклади от конференция по картография и ГИС (Географски информационни системи), провела се в България. Последните тенденции и постижения в сферата на картографията са събрани в книга, озаглавена „Thematic Cartography for the Society“. Редактори са професорите Теменужка Бандрова (УАСГ, София), Милан Конечни („Масарик университет“, Чешка република) и Сиси Златанова (университета в Делфт, Нидерландия). Изданието е достъпно в електронен и книжен вариант.

„Thematic Cartography for the Society“ е базирана на последните изследвания в картографията, резултатите от които бяха представени на 5-тата юбилейна международна конференция по картография и ГИС, състояла се в България миналата година.

Книгата представя 20 доклада, като основният фокус е върху приложенията на картографията в модерното общество. Сред изследваните проблеми са новите начини във визуализацията на обекти, интернет и уеб картографията, доброволното предоставяне на картографска информация от страна на потребителите, картографията в образованието. Изследванията могат да бъдат полезни както за начинаещи в тази област, така и за научни работници, които искат да се запознаят с последните постижения в нея.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …