Начало / Свят / „Springer“ публикува сборник с доклади от конференция в България

„Springer“ публикува сборник с доклади от конференция в България

Авторитетното научно издателство „Springer“ публикува сборник с доклади от конференция по картография и ГИС (Географски информационни системи), провела се в България. Последните тенденции и постижения в сферата на картографията са събрани в книга, озаглавена „Thematic Cartography for the Society“. Редактори са професорите Теменужка Бандрова (УАСГ, София), Милан Конечни („Масарик университет“, Чешка република) и Сиси Златанова (университета в Делфт, Нидерландия). Изданието е достъпно в електронен и книжен вариант.

„Thematic Cartography for the Society“ е базирана на последните изследвания в картографията, резултатите от които бяха представени на 5-тата юбилейна международна конференция по картография и ГИС, състояла се в България миналата година.

Книгата представя 20 доклада, като основният фокус е върху приложенията на картографията в модерното общество. Сред изследваните проблеми са новите начини във визуализацията на обекти, интернет и уеб картографията, доброволното предоставяне на картографска информация от страна на потребителите, картографията в образованието. Изследванията могат да бъдат полезни както за начинаещи в тази област, така и за научни работници, които искат да се запознаят с последните постижения в нея.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …