Начало / България / Започна четвъртата серия от инициативата „Читателска щафета“ за насърчаване на четенето сред децата

Започна четвъртата серия от инициативата „Читателска щафета“ за насърчаване на четенето сред децата

Сайтът www.detskiknigi.com стартира четвъртата серия на „Читателска щафета“ – инициатива, стимулираща и насърчаваща четенето сред децата. Кампанията „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“ ще продължи до 8 януари 2015 г. До тази дата всички желаещи – деца на възраст от 6 до 13 години, прочели поне три книги от поредиците „Сам Силвър, тайният пират“, „Детективите Агата и Лари“ и „Приключенията на Минерва Минт“ на издателство ФЮТ, могат да изпратят по пощата попълнена форма за участие. Адресът е: 1113 София 13, п.к. 204, за играта „Читателска щафета“.

В края на щафетата чрез томбола две деца, изпратили попълнени форми за участие, ще спечелят големите награди – един таблет и един електронен четец за книги, както и комплекти с книги. Първите 500 участника в кампанията традиционно ще получат специални колекционерски значки.

„Читателска щафета“ е една от най-успешните ни кампании за насърчаване на четенето. Чрез предишните й три издания успяхме да отведем в света на фантазията много деца, които не харесваха книгите, и смятам, че до голяма степен това се дължи на взискателния подбор на заглавия. Вярвам, че и в това четвърто издание няма да разочароваме читателите с избора на книги и ще покажем колко интересно, забавно и приятно занимание е четенето“, коментира главният редактор на detskiknigi.com Валентина Стоева.

В  четвърто издание на щафетата има предвидени още много игри и конкурси, които допълват поредиците и провокират децата да свържат прочетеното с творчески дейности. Организаторите са подготвили и провеждането на 5 литературни клуба в Столична библиотека, в които се могат да вземат участие всички желаещи читатели.

Кампанията за насърчаване на четенето „Читателска щафета“ се организира от Фондация „Детски книги“ и едноименния сайт за четвърта поредна година. В предходните изданията „Читателска щафета“ децата четоха книгите на Роалд Дал, поредицата „Детективи с машина на времето“ на  Фабиан Ленк, поредицата СТРОМ на френските автори Еманюел и Беноа дьо Сен-Шама и книгите на Бевърли Клиъри.

„Сам Силвър, тайният пират“ тук

„Детективите Агата и Лари“ тук

„Приключенията на Минерва Минт“  тук

 

 

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …