На фокус
Начало / Свят / Книга с поезия на Роман Кисьов излезе в Румъния

Книга с поезия на Роман Кисьов излезе в Румъния

Книга с поезия на българския поет и художник Роман Кисьов излезе в Румъния. След миналогодишното издание с избрани стихове на бенгали  в Калкута (Индия), този път избор от неговата поезия се появява  на румънски език в град Яш, Румъния, с марката на известното издателство  „Timpul” (Време) и в сътрудничество с международното списание за европейска и азиатска поезия, поетическа култура и духовност  „Kado”.

Преводът е дело на известния румънски поет, есеист, литературен критик и преводач Мариус Келару (Marius Chelaru). Книгата е с обем 68 страници и е озаглавена „Lumea cuvintelor” (Светът на думите). Придружена е с предговор от преводача, подробна био-библиографска бележка за автора, седем авторски рисунки в книжното тяло, както и една на първа корица.

Поезията на Роман Кисьов вече е позната на румънските ценители на Ars Poetica чрез многобройните публикации на негови стихове в превод на румънски през последните години в авторитетни литературни издания в Букурещ, Яш, Констанца, Крайова, Питещи, Куртя де Арджеш и др.

Свързани заглавия
Поетична книга на Роман Кисьов е публикувана в Индия

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Kniha1

Пет книги, които ще разширят погледа ни към реалността

Връщат посоката и желанието за живот Има книги, които говорят за морала – и други, …