Начало / България / Продължението на историите за Еркюл Поаро на Софи Хана излиза и на български

Продължението на историите за Еркюл Поаро на Софи Хана излиза и на български

Любителите на един от най-популярните детективи – Еркюл Паоро, съвсем скоро ще могат да се насладят на новите му приключения. В средата на октомври на българския пазар ще излезе книгата „Убийства с инициали“ на Софи Хана, която е проект на „Агата Кристи истейт“, обявиха от издателство „Ера“.

Софи Хана е английска писателка и поетеса, родена през 1971 г. Завършила е престижния колеж в Кеймбридж „Trinity”. Публикувала е 9 криминални романа, две детски произведения и 9 сборника с поезия. Има и сборник с разкази. Често е сравнявана с Уенди Коуп и Луис Карол. Агенцията, която държи правата върху творчеството на Агата Кристи, оторизира писателката. Така Поаро ще поеме по стъпките на Джеймс Бонд и Шерлок Холмс, чиито приключения бяха подновени от съвременни автори.

Последната книга за белгийският детектив излезе преди 38 години. Кристи го „уби” в „Завесата: Последният случай на Поаро”. Първата книга за него пък излезе преди 93 години. Хана спечели одобрението на агенцията, държаща правата върху творчеството на Кристи, след като представи чернова от 100 страници.

От издателство „Ера“ пък обявиха, че излизането на романа „Убийства с инициали“ ще бъде придружено от много игри, конкурси и викторини у нас. Книгата вече бе промотирана в цяла Европа.

Свързани заглавия:

Грандиозна церемония по повод излизането на новия роман за Еркюл Поаро

Софи Хана съживява Еркюл Поаро

Класиките на Агата Кристи тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

382972855_7711095375606373_53993677063837781_n

Хартиената книга остава по-дълго в главите ни

Четем я по-внимателно и с повече удоволствие Сравненията между електронни и класически книги от хартия …