Начало / България / Номинираната за „Букър“ „Ние“ на Дейвид Никълс излиза и на български

Номинираната за „Букър“ „Ние“ на Дейвид Никълс излиза и на български

Една от книгите финалисти за тазгодишната награда „Букър“ – „Ние“ на Дейвид Никълс, предстои до дни да бъде издадена и на български. Тя ще носи марката на издателство „Ера“. Никълс нашумя с романа „Винаги в същия ден“, излязъл през 2009 г. и продаден в милиони екзпемпляри по цял свят. Книгата има успех и на големия екран, като в едноименния филм участват Ан Хатауей и Джим Стърджис.

„Ние“  разказва историята на Дъглас Питърсън, чийто 21-годишен брак със съпругата му Кони, е към своя край. Тя възнамерява да го напусне, когато синът им замине за колеж. На двамата обаче им предстои дълга лятна ваканция. Пътувайки през различни градове в Европа, Дъглас съставя план как да спечели отново любовта на жена си и да поправи отношенията си със своя син. Принуден да разбере защо бракът му се разпада, той си спомня за началото на връзката си с Кони и преоткрива жената, в която се е влюбил.

Авторът твърди, че се е вдъхновил за „Ние” от европейското турне на „Винаги в същия ден”. „Винаги в същия ден” е достъпна и в родните книжарници. Книгата е адаптирана и на големия екран.

Дейвид  Никълс е британски автор и сценарист, роден на 30 ноември 1966 г. Написал е 3 книги – „Старт до десет”, „The Understudy” и „Винаги в същия ден”. Никълс по правило е сценарист на екранизираните му творби. Негов е и сценарият на „А кога за последно се видя с баща си” с участието на Колин Фърт.

Свързани заглавия:

Следващият роман на Дейвид Никълс излиза през септември

„Винаги в същия ден” е вече на големия екран

Дейвид Никълс: Отчаяно искам следващата ми книга да не разочарова

Продажбите на книги във Великобритания надхвърлиха 1 млрд. паунда

Лондонски университет въведе „Магистър по криминално писане”

„Ние“ тук

„Винаги в същия ден“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

b0a7c8bd82e0205bbc33554e0da83b18

Творци от цял свят почитат Франц Кафка

Книгите му от гледна точка на нашето съвремие премерват те Писателят си отива от света ни …