Начало / България / Номинираната за „Букър“ „Ние“ на Дейвид Никълс излиза и на български

Номинираната за „Букър“ „Ние“ на Дейвид Никълс излиза и на български

Една от книгите финалисти за тазгодишната награда „Букър“ – „Ние“ на Дейвид Никълс, предстои до дни да бъде издадена и на български. Тя ще носи марката на издателство „Ера“. Никълс нашумя с романа „Винаги в същия ден“, излязъл през 2009 г. и продаден в милиони екзпемпляри по цял свят. Книгата има успех и на големия екран, като в едноименния филм участват Ан Хатауей и Джим Стърджис.

„Ние“  разказва историята на Дъглас Питърсън, чийто 21-годишен брак със съпругата му Кони, е към своя край. Тя възнамерява да го напусне, когато синът им замине за колеж. На двамата обаче им предстои дълга лятна ваканция. Пътувайки през различни градове в Европа, Дъглас съставя план как да спечели отново любовта на жена си и да поправи отношенията си със своя син. Принуден да разбере защо бракът му се разпада, той си спомня за началото на връзката си с Кони и преоткрива жената, в която се е влюбил.

Авторът твърди, че се е вдъхновил за „Ние” от европейското турне на „Винаги в същия ден”. „Винаги в същия ден” е достъпна и в родните книжарници. Книгата е адаптирана и на големия екран.

Дейвид  Никълс е британски автор и сценарист, роден на 30 ноември 1966 г. Написал е 3 книги – „Старт до десет”, „The Understudy” и „Винаги в същия ден”. Никълс по правило е сценарист на екранизираните му творби. Негов е и сценарият на „А кога за последно се видя с баща си” с участието на Колин Фърт.

Свързани заглавия:

Следващият роман на Дейвид Никълс излиза през септември

„Винаги в същия ден” е вече на големия екран

Дейвид Никълс: Отчаяно искам следващата ми книга да не разочарова

Продажбите на книги във Великобритания надхвърлиха 1 млрд. паунда

Лондонски университет въведе „Магистър по криминално писане”

„Ние“ тук

„Винаги в същия ден“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …