Начало / България / „Егмонт“ пуска продължението на „Петата вълна”

„Егмонт“ пуска продължението на „Петата вълна”

„Безкрайното море” от Рик Янси – продължението на суперуспешната в САЩ антиутопия „Петата вълна”, ще бъде в българските книжарници от 4 октомври, съобщи „Егмонт“. Книгата ще излезе и в електронен формат.

„Да преживееш първите четири вълни е почти невъзможно. Но не и за Каси Съливан. В нейния свят обаче доверието, което някога е свързвало хората, вече не съществува. Петата вълна се надига и Каси, Бен и Рингър са принудени да се изправят срещу Другите, чиято крайна цел е изтребването на човешката раса.  Каси и нейните приятели не са виждали дълбините, до които Другите са се докосвали. Но и Другите никога не са си и представяли висините, до които човечеството може да достигне във финалната битка между живота и смъртта, надеждата и отчаянието, любовта и омразата“, се казва в анотацията на „Безкрайното море”.

Първата част на антиутопията на Ясни влезе в щатските класации веднага след публикуването й, досега е преведена на 25 езика. Филмът ще бъде в кината през 2016 г.

Рик Янси е роден и израснал във Флорида. Завършва английска литература в университета „Рузвелт” в Чикаго и 20 години работи като данъчен инспектор, преди съпругата му да го вдъхнови и окуражи да последва мечтата си. От 2004 г. е писател на пълно работно време. Автор е на 13 романа и автобиография. Книгите му носят не само международно признание, но и престижни литератури отличия.

„Петата вълна” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktown_fj_rland_christine_baglo_cropped_bc3d5bfc-d729-4a9b-a388-d905eb275c4a

10 имена от норвежкия литературен феномен

Северната страна произвежда бестселъри с лекота Скандинавските книги лека-полека се превърнаха във фактор, като всеки …