Начало / България / Четвърта книга на Ървин Ялом ще се появи на български език

Четвърта книга на Ървин Ялом ще се появи на български език

Четвърта книга на световно известния психиатър и автор на бестселъри Ървин Ялом ще се появи до дни на българския пазар. Сборникът „Палач на любовта“ ще излезе от ИК „Хермес“. Той съдържа десет истински истории на хора с психични проблеми. Ялом нашумя и у нас с хитовете си „Когато Ницше плака“, „Проблемът (на) Спиноза“ и „Изцелението (на) Шопенхауер“, издадени на над 30 езика.

„Всеки един от описаните случаи отразява неповторима, сложна и наситена с драматизъм човешка история. Тук ще се сблъскаме с някои от най-често срещаните проблеми: страх от смъртта, самота, себепрезрение, агресивност, сексуална зависимост, затлъстяване, разрушителна любовна натрапливост, резки промени в настроението, липса на смисъл, депресия, импотентност… Тези десет истории са истинско доказателство, че е възможно човек да се изправи лице в лице с жестоките истини на битието и да впрегне това познание в постигането на личностна промяна и израстване“, се казва в анотацията на книгата.

Роденият през 1931 г. Ялом е писател и психолог, професор по психиатрия в Станфордския университет, един от създателите на т.нар. „трета вълна“ в психиатрията. Заедно с Виктор Франкъл и още няколко психолози той е смятан за един от създателите на школата по екзистенциална терапия. През 2000 г. получава наградата на Американската психиатрична асоциация заради изключителния си принос в областта на религията и психиатрията.

Книги от Ървин Ялом тук

„Когато Ницше плака“ тук

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …