Начало / Свят / Бившата първа дама на Франция скандализира с мемоари

Бившата първа дама на Франция скандализира с мемоари

Истински скандал тресе Франция, след като бившата първа дама на страната пусна на пазара скандален мемоар. В книгата си, озаглавена „Merci pour ce moment” (“Благодаря ти за този момент“), Валери Трирвайлер  признава, че се е опитала да се самоубие с хапчета в общата им спалня, когато разбрала, че президентът Франсоа Оланд й изневерява с актрисата Жули Гайе. Тя споделя с читателите си и пикантни подробности около раздялата им. Книгата излезе с първоначален тираж 200 000 копия.

Биографията е истинска сензация във Франция и бе определена като „шокираща“ от премиера на страната Мануел Валс. Лидерът на дясното крило в парламента Марин Льо Пен пък изненадващо защити президента и определи изданието като „обезчестяващо Франция“. Бившата партньорка на Оланд и майка на четирите му деца – Сеголен Роаял, също подкрепи държавния глава. Въпреки че тя бе напусната от мъжа на живота си именно заради журналистката Трирвильор , Роаял окачестви книгата като „боклук“.

Оланд, който е първият президент социалист на Франция от десетилетие, се забърка в любовна афера през януари с красавицата от екрана Жули Гайе и напусна журналистката, с която живееше от 2005 г. Валери Трирвайлер  постави под въпрос и социалистическите убеждения на президента, който винаги е настоявал, че не харесва богаташите, като разкрива, че в личния си живот всъщност няма нищо против парите.

Свързани заглавия:

Бившата първа дама на Франция ще пише книга за живота си с Оланд

Валери Трирвильор съди автори на биографичната й книга

Три книги за дамите в живота на френския президент

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …