На фокус
Начало / България / Сайт експериментира дали четенето на бебе ще го направи активен читател

Сайт експериментира дали четенето на бебе ще го направи активен читател

Дали четенето децата на глас още от самото им раждане е предпоставка за изграждането им като активни читатели? Заинтригувани от това твърдение, работещите в сайта „Детски книги“ са започнали експеримент с най-младия член на екипа – Даниел, роден през юли тази година.

„Ще проследим как четенето на книги ще се отрази на неговото развитие и дали е възможно да бъде преодолян проблемът с намаленото желание за четене при момчетата“, споделят организаторите.

Досега на Даниел са му прочетени 10 книги.

„Повечето родители започват да четат на децата си тогава, когато те вече слушат приказките, или им подбират книжки на възраст 1-2 години. Покрай различните кампании за насърчаване на четенето сред децата, с които се занимаваме активно в „Детски книги“, попаднах на много изследвания и инициативи, които насърчават интереса към книгите и четенето от най-ранна детска възраст като средство за изграждане бъдещи читатели“, казва Валентина Стоева, майка на Даниел и главен редактор на сайта.

„Експериментът“ може да се следи на сайта „Детски книги“, на фейсбук страницата „Аз обичам да чета детски книги“ и хаштаг #Експериментът.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Февруари_1140x403-2

Акцентите на февруари – здраве, мода, екшън и игра!

Четирите книги на месец февруари обещават здравословно всекидневие, разходка по подиумите на висшата мода и коридорите на …