Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин пое щафетата от Нийл Геймън и се заля с кофа лед

Джордж Р. Р. Мартин пое щафетата от Нийл Геймън и се заля с кофа лед

Световната истерия по събиране на средства за болните от амиотрофична латерална склероза (ALS) завладява все по-масово и писателите. Щафетата на благородната кауза поеха авторът на сагата „Песен за огън и лед“ Джордж Р. Р. Мартин и Джон Гришам.

Мартин бе предизвикан да се включи в кампанията от колегата си Нийл Геймън. „Зимата идва“, каза брадатия писател като използва реплика от прочутата си книга „Игра на тронове“. Преди това с кофа лед се заляха и Стивън Кинг и Брендън Сандерсън.

Именно Кинг пък предизвика Джон Гришам, който незабавно отвърна на предизвикателството.  Гришам на свой ред призова да се включат колегите му Алекс Бледсоу, Дейвид Брин,  Дан Уелс, Елиса Шапел и Бил Льохфелм. В инициативата преди това се включиха и Сандра Браун, Джеръми Кларксън, Дийпак Чопра, Робърт Кийосаки и съпругата му Ким и още много други.

В България предизвикани пък бяха очакващият премиерата на новата си книга “#НаЖивоОтСофия“ Александър Шпатов и авторът на „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ – Иво Иванов.

За няколко месеца, от каквто започна масовото заливане с кофи лед по света в сметката на фондацията, подпомагаща заболели от ALS са постъпили над $80 млн., което е с 30 пъти повече от постъпленията за миналата година.

Свързани заглавия:

И писатели се включиха в Предизвикателство с ледена кофа

Книги от Джордж Р. Р. Мартин тук

Книги от Джон Гришам тук

Книги от Нийл Геймън тук

Книги от Стивън Кинг тук

Книги от Дейвид Брин тук

Книги от Сандра Браун тук

Книги от Дийпак Чопра тук

Книги от Робърт Кийосаки тук

Книги от Александър Шпатов тук

Книги от Иво Иванов тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …