Начало / Любопитно / „Една вечер в Париж” от Никола Баро (анотация)

„Една вечер в Париж” от Никола Баро (анотация)

След успеха на романите „Една женска усмивка” и „Жената на моя живот”, оглавили световните класациите за бестселъри, следва нова вълнуваща история за любовта от Никола Баро – „Една вечер в Париж”. „Rheinische Post“ определя романа като „книга, която стопля сърцето”, а за SAT 1 тя е „любовно писмо до филмите”. В „Една вечер в Париж” Баро създава впечатляващ сюжет, в който преплита романтична комедия от грешки, композирани от изпитанията на съдбата и пропуснатите възможности. Всяко препятствие по пътя към любовта обаче си заслужава, защото в едно малко кино в Париж мечтите започват да се сбъдват.

Ален Бонар е собственик на малко филмотечно кино в Париж, наследено от чичо му. Ален е носталгична натура по убеждение. В неговото кино „Парадизо” не се продават пакети с пуканки, не се предлагат огромни чаши с кока-кола, не се прожектират холивудски блокбъстъри. Ален се придържа към собствените си стандарти за качество. Той иска да излъчва филми, които подаряват мечти, и харесва редовните зрители в своето кино. Особено онази очарователна, срамежлива дама с червеното палто, която идва всяка сряда и винаги си купува билет за седемнайсети ред. Каква ли е нейната история?

Една вечер Ален най-после събира смелост и кани красивата непозната на вечеря, в която открива жената на своя живот. Така се заражда най-нежната от всички любовни истории.

В този момент обаче се случва нещо, което преобръща живота на Ален. Кино „Парадизо” е избрано за снимачна площадка от световноизвестния режисьор Алън Уд на снимките на новия му филм „Нежни мисли за Париж”. Изведнъж малкото кино и неговият собственик стават център на обществения интерес. Плюшеният киносалон всяка вечер е препълнен. Папараците дебнат. Само едно нещо безпокои много младия мъж: дамата с червеното палто, за която той не знае почти нищо, изведнъж изчезва. Случайно ли е това? Ален се впуска в търсене на своята любима и изживява една история, по-хубава и от на кино.

„Една вечер в Париж” тук

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …