Начало / България / Излиза роман за сестрите Бронте

Излиза роман за сестрите Бронте

Роман, който описва живота на прословутите сестри Бронте, ще бъде на българския пазар до дни. В книгата „Вкусът на тъгата“, издание на „Унискорп“, авторката Джъд Морган разказва за драмите и страстите на Шарлот, Ан и Емили и решимостта на трите да се изправят срещу порядките в един неизменно мъжки свят, за стремежа им да надмогнат съдбите на родителите си.

Всичко започва със смъртта на майка им, сключила договор с Дявола за бъдещето на своите деца. После те преживяват загубата на двете си сестри, брат си и леля си. Въпреки това запазват сърцата си живи… Единственото желание на Емили е да се оттегли в света на въображението си; Ан се задушава от работата си като гувернантка; Шарлот копнее за независимост и любов. Всяка поема по свой творчески път. Това е вкусът на тъгата: необходимото камъче в устата ти, което смучеш, за да не пресъхне.

Джъд Морган е един от псевдонимите на Тим Уилсън. Той е роден и отрасъл в Питърбъроу – древен град в Източна Англия, в блатистата област Фенс. Следва в университета Ийст Англия в Норич, където се дипломира като магистър по изкуствата. Там изучава и творческо писане при Малкълм Бредбъри и Анджела Картър. Автор е на романи – психологически съспенс, на фентъзи, но най-известен е с историческите си романи.

„Вкусът на тъгата“ тук

Прочетете още

8d2f207139d84e7d99c5668ef9a7320a

Бъркотия с родители – детска книга се качи на сцената

Забавната история се играе в театър „Възраждане“ „Ах, тези родители“ излезе преди няколко години, а …