Начало / Любопитно / „Убийството на мистериозната жена” от Неле Нойхаус (анотация)

„Убийството на мистериозната жена” от Неле Нойхаус (анотация)

„Убийството на мистериозната жена“ е първият случай на новия литературен тандем криминалисти Оливър фон Боденщайн – Пиа Кирххоф, който носи световна слава на немската писателка Неле Нойхаус.

Вестник „Ню Йорк Таймс“ определя книгата като „разтърсващо криминале“, сравнимо с творбите на Джон Гришам, а „Зюддойче Цайтунг“ предупреждава почитателите на криминалния жанр, че „съществува опасност от пристрастяване“. До 2013 г. от книгите на Нойхаус са продадени над 5 милиона копия, a правата им са продадени в над 20 страни, от които Италия, Франция, Испания, Холандия, Корея, Русия, Бразилия и САЩ.  Всички романи от поредицата, посветена на комисарите Боденщайн и Кирххоф, са включени в листа с бестселъри на сп. „Шпигел“.

През 2013 г. по книгата „Убийството на мистериозната жена“ е заснет филмът „Една нежелана жена“ за ZDF с участието на Фелиситас Уол и Тим Бергман в главните роли. Малка роля е отредена и за авторка. Това е втората история на Нойхаус, по мотиви от която се прави филмова адаптация.

Главният комисар Оливър фон Боденщайн и неговата колега Пиа Кирххоф разследват заплетен криминален случай. Открити са два трупа, а причината за смъртта на пръв поглед е самоубийство. Главният прокурор на Франкфурт, доктор Йоахим Харденбах, се е прострелял с ловна пушка, а под кулата в Келкхайм е намерена мъртва млада жена. По-подробният оглед на криминалистите обаче им подсказва, че са се натъкнали на хладнокръвно планирано убийство. Разследването ги отвежда до шикозната конна база „Гут Валдхоф“, където е работела втората жертва – фаталната красавица Изабел Керстнер. Мъртвата съпруга на ветеринаря приживе е била всичко друго, но не и обичана жена. Ценяла е само лукса и богатството – все неща, които съпругът ѝ не е можел да ѝ осигури. И Изабел е получавала желаното от всеки друг. Няма съмнение, че мотивът на убиеца е ревност, а заподозрените са много: съпругът-рогоносец, многобройните любовници, наранените им съпруги, измамените купувачи, та дори собственото ѝ семейство. В хода на разследването наяве излизат тайни видеозаписи на компрометиращи срещи на Изабел с известни личности, включително и с главния прокурор Йоахим Харденбах, семейните проблеми на служителите на конната база, опити за изнудване, измами и корупционни схеми, дори престъпления с трафик на хора.

„Убийството на мистериозната жена”  тук

Прочетете още

bfe9a55f03f247b7352226761442c838

Нови рицари на книгата ще имаме през април

Номинациите още текат Наградата е сред най-романтичните и най-симпатичните в българския литературен живот изобщо – …