Начало / България / „Август“ на Джон Уилямс излиза през септември на български

„Август“ на Джон Уилямс излиза през септември на български

Романът „Август“ на Джон Уилямс (авторът на „Стоунър“) ще излезе през септември на български с клеймото на издателство“Лабиринт“. Днес, 19 август,  се навършват 2 000 години от смъртта на един от най-великите държавници в историята на човечеството, основателя на Римската империя Октавиан Август.  Много издатели по света отбелязват годишнината именно с „Август” на Джон Уилямс.

Романът е удостоен с Националната награда за литература в САЩ. В Холандия два дни след излизането си книгата оглави класацията на бестселърите. В Ню Йорк издателство „Ню Йорк Ревю Букс” подготвя съвместно с Йейлския университет празници по случай годишнината от смъртта на Август и новото издание на великолепния роман на Джон Уилямс.

Октавиан Август е племенник на Юлий Цезар, който го осиновява, и след покушението срещу него успява да потуши междуособиците, да прогони от своите земи варварите, да надделее над смятания за непобедим Марк Антоний, съюзил се с могъщата източна владетелка Клеопатра, и да създаде една от най-силните държави.

Свързани заглавия

„Стоунър” стана книга на годината на книжарници „Уотърстоунс”

Стоунър”, изненадващият бестселър на 2013 г., ще излезе и на български

 „Стоунър“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …