Начало / България / „Август“ на Джон Уилямс излиза през септември на български

„Август“ на Джон Уилямс излиза през септември на български

Романът „Август“ на Джон Уилямс (авторът на „Стоунър“) ще излезе през септември на български с клеймото на издателство“Лабиринт“. Днес, 19 август,  се навършват 2 000 години от смъртта на един от най-великите държавници в историята на човечеството, основателя на Римската империя Октавиан Август.  Много издатели по света отбелязват годишнината именно с „Август” на Джон Уилямс.

Романът е удостоен с Националната награда за литература в САЩ. В Холандия два дни след излизането си книгата оглави класацията на бестселърите. В Ню Йорк издателство „Ню Йорк Ревю Букс” подготвя съвместно с Йейлския университет празници по случай годишнината от смъртта на Август и новото издание на великолепния роман на Джон Уилямс.

Октавиан Август е племенник на Юлий Цезар, който го осиновява, и след покушението срещу него успява да потуши междуособиците, да прогони от своите земи варварите, да надделее над смятания за непобедим Марк Антоний, съюзил се с могъщата източна владетелка Клеопатра, и да създаде една от най-силните държави.

Свързани заглавия

„Стоунър” стана книга на годината на книжарници „Уотърстоунс”

Стоунър”, изненадващият бестселър на 2013 г., ще излезе и на български

 „Стоунър“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

миряна башева

Непримиримата Миряна Башева отнесе своята лирична държава на по-добро място

Иван ГОЛЕВ Доколкото я познавах (повече от поезията ѝ и по-малко – лично) смея да …