Начало / Свят / Марк Леви и нобелистът В.С. Найпол – гости на книжния панаир в Шанхай

Марк Леви и нобелистът В.С. Найпол – гости на книжния панаир в Шанхай

Един от най-популярните съвременни френски писатели Марк Леви ще бъде специален гост на Панаира на книгата в Шанхай. Изложението започва следващата сряда.

ВИП гости ще бъдат В.С. Найпол и Робърт Олен Бътлър. Нобеловият лауреат В.С. Найпол е роден през 1932 г. в Тринидад и Тобаго. Завършва английска литература с бакалавърска степен в Оксфорд. Работи като журналист и постепенно се отдава на писането. Колоритен и със собствено мнение по всички въпроси, той нерядко предизвиква противоречиви реакции както с творбите си, така и с публичните си изяви. В България е известен с книгата си „Половин живот“. 69-годишният Олен Бътлър пък нашумя с романа „A Good Scent from A Strange Mountain“, който му донесе „Пулицър“.

В програмата са включени и американските поети Роберт Хаас и Бренда Хилман, които ще разменят рими с местни поети.

Специална почет ще бъде оказана на Маргьорит Дюрас, която благодарение на бестселъра си „Любовникът от Китай“ е сред най-популярните френски писателки в най-многолюдната държава. В нейна чест ще бъде открита изложба с фотоси на писателката, правени от Синан Мансион в периода 1980 – 1994 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

238020_b

Да се научиш да обитаваш необитаемия си „аз“

Юлия ПЕТКОВА „Йога“ е на българския книжен пазар в превод на Росица Ташева За него …