Начало / Свят / Марк Леви и нобелистът В.С. Найпол – гости на книжния панаир в Шанхай

Марк Леви и нобелистът В.С. Найпол – гости на книжния панаир в Шанхай

Един от най-популярните съвременни френски писатели Марк Леви ще бъде специален гост на Панаира на книгата в Шанхай. Изложението започва следващата сряда.

ВИП гости ще бъдат В.С. Найпол и Робърт Олен Бътлър. Нобеловият лауреат В.С. Найпол е роден през 1932 г. в Тринидад и Тобаго. Завършва английска литература с бакалавърска степен в Оксфорд. Работи като журналист и постепенно се отдава на писането. Колоритен и със собствено мнение по всички въпроси, той нерядко предизвиква противоречиви реакции както с творбите си, така и с публичните си изяви. В България е известен с книгата си „Половин живот“. 69-годишният Олен Бътлър пък нашумя с романа „A Good Scent from A Strange Mountain“, който му донесе „Пулицър“.

В програмата са включени и американските поети Роберт Хаас и Бренда Хилман, които ще разменят рими с местни поети.

Специална почет ще бъде оказана на Маргьорит Дюрас, която благодарение на бестселъра си „Любовникът от Китай“ е сред най-популярните френски писателки в най-многолюдната държава. В нейна чест ще бъде открита изложба с фотоси на писателката, правени от Синан Мансион в периода 1980 – 1994 г.

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …