Начало / България / Повече литература на петото издание на „София диша”

Повече литература на петото издание на „София диша”

Петото издание на фестивала „София диша” започва на 3 август, неделя. По традиция той ще се проведе в петте последователни недели през най-отпускарския месец.

Литературната секция на фестивала ще бъде на 10 август. Тогава издателства ще представят най-новите си заглавия, букинисти ще предлагат ценни антикварни издания, а актьори ще възпроизвеждат фрагменти от любими литературни произведения.

„Тази година на ул. „Ангел Кънчев“, „Словото зове“ ще разчупи досегашните си рамки и ще предложи много повече литература и много повече забавления. За пръв път посетителите ще могат да донесат свои книги и да си ги разменят с другите посетители”, се казва на сайта на организаторите sofiadisha.com.

Останалите тематични цикли са:
 3 август  – „Екоморфози“  – ще бъдат представени различни организации, посветили се на природата и здравословното хранене и фирми, които се занимават с биохрани и екологично устойчиви продукти (малките 5 кьошета).

17 август – „Ветрове от цветове” – представяне на визуални изкуства – графика и анимация, дизайн, архитектура, фотография, стрийт арт и инсталации. (ул. „Пиротска”).

24 август – „Песента на танца” – млади музиканти ще представят своето творчество, музикални и танцувални проекти на сцена за публиката на фестивала. А всички посетители ще бъдат приканени да потанцуват под звуците на поп, рок, блус и суинг. (ул. „Оборище”)

31 август – „Световна София” – ще се представят творци от цял свят, Това ще бъде първата репетиция на София за европейска столица на културата (ул. „Шишман”).

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …