На фокус
Начало / България / Повече литература на петото издание на „София диша”

Повече литература на петото издание на „София диша”

Петото издание на фестивала „София диша” започва на 3 август, неделя. По традиция той ще се проведе в петте последователни недели през най-отпускарския месец.

Литературната секция на фестивала ще бъде на 10 август. Тогава издателства ще представят най-новите си заглавия, букинисти ще предлагат ценни антикварни издания, а актьори ще възпроизвеждат фрагменти от любими литературни произведения.

„Тази година на ул. „Ангел Кънчев“, „Словото зове“ ще разчупи досегашните си рамки и ще предложи много повече литература и много повече забавления. За пръв път посетителите ще могат да донесат свои книги и да си ги разменят с другите посетители”, се казва на сайта на организаторите sofiadisha.com.

Останалите тематични цикли са:
 3 август  – „Екоморфози“  – ще бъдат представени различни организации, посветили се на природата и здравословното хранене и фирми, които се занимават с биохрани и екологично устойчиви продукти (малките 5 кьошета).

17 август – „Ветрове от цветове” – представяне на визуални изкуства – графика и анимация, дизайн, архитектура, фотография, стрийт арт и инсталации. (ул. „Пиротска”).

24 август – „Песента на танца” – млади музиканти ще представят своето творчество, музикални и танцувални проекти на сцена за публиката на фестивала. А всички посетители ще бъдат приканени да потанцуват под звуците на поп, рок, блус и суинг. (ул. „Оборище”)

31 август – „Световна София” – ще се представят творци от цял свят, Това ще бъде първата репетиция на София за европейска столица на културата (ул. „Шишман”).

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230202-WA0000

Джаспър и Чорльо, и те като хората!

Приятелството между кучета и котки често започва с борба И Джаспър и Чорльо не са по-различни. Герои …