Начало / Свят / И “Goldfinch” на Дона Тарт ще бъде филмиран

И “Goldfinch” на Дона Тарт ще бъде филмиран

Пореден книжен хит ще бъде филмиран, обяви английският в. „Телеграф“. Предстои адаптацията за голям екран на миналогодишния бестселър на Дона Тарт “Goldfinch”. През 2013 година третият роман на нашумялата писателка, смятана за една от най-влиятелните 100 личности според сп. “Time”, бе в топ 5 на почти всички класации за най-добри книги.

Българските читатели очакват “Goldfinch” да излезе и у нас. От „Еднорог“, които вече издадоха предния хит на американката – „Тайната история“, обещават това да се случи до края на 2014 г.

Правата за „Goldfinch”, която получи „Пулицър“,  бяха купени от Уорнър Брос, а работата по лентата вече е започнала, обявиха от студиото. Продуценти на проекта са Брет Ратнър, Брад Симпсъ и Нина Джейкъбсън.

Ратнър е популярен с режисурата си на „Червния дракон“ по едноименния роман за Ханибал Лектър на Робърт Харис, както и с „Час Пик“ и хита на този сезон – „Херкулес“. Джейкъбсън пък се прочу с работата си по „Игрите на глада“. Уорнър Брос държи правата и на „Тайната история“, но засега романът още не е филмиран.

Свързани заглавия

„The Goldfinch“ на Дона Тарт с „Пулицър“ за художествена литература  

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …