Начало / Свят / „Амазон“ пуска 600 000 заглавия срещу $9,99 на месец

„Амазон“ пуска 600 000 заглавия срещу $9,99 на месец

Пореден удар върху книгоразпространението ще направи „Амазон“, обявиха световните агенции. От най-голямата компания за продажба на книги пуснаха абонаментна платформа, която тотално може да промени света на издателите. Става дума за абонаментен план, при който срещу $9,99 на месец всеки собственик на  електронното устройство Kindle, може да получи неограничен достъп до 600 000 заглавия. Потребителите ще имат достъп до книгите през всички видове устройства, снабдени с апликация за Kindle.

Създателите на програмата обаче обявиха, че в нея няма да влизат най-новите и горещи заглавия, както и бестселърите. Причината е, че „Амазон“ няма правата върху тези книги, за да ги включва в абонаментни планове. В пакета обаче ще влязат много заглавия, публикувани именно от „Амазон“, както и от по-малки независими издателства.

„Абонаментите са много популярна идея, когато става дума за дигитално съдържание. В „Амазон“ виждат това. Сега те могат да привлекат големите издатели към идеята, или просто да придобият контрол върху целия процес. Компанията отново показа, че познава клиентите си – едно такова приложение ще е оферта, на която никой запален читател няма да може да откаже“, коментира анализаторът Джеймс МакКиви пред агенция „Франс Прес“.

Съшевременно издателите вече се обявиха в опозиция на новата програма, която се очаква да смъкне значително цената на книгите. Това вече е наложена практика за някои други компании, като „Scribd“ предлага асортимент от 400 000 заглавия за $8,99, а „Oyster“ – за $9,95 за 500 000 книги.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …