Начало / България / Лятната книжарница „Хеликон“ става част от Дните на Тоскана

Лятната книжарница „Хеликон“ става част от Дните на Тоскана

Книги, вдъхновени от природата и историята на Тоскана, ще бъдат изложени утре, 16 юли, от 18 ч пред лятната книжарница на „Хеликон“ в Бургас (пресечката с улица“ Лермонтов“).

Събитието е част от станалите вече традиционни Дни на Тоскана, организирани от Община Бургас и Асоциацията за приятелство между България и Италия.

Освен щанд с оригинални заглавия, ще бъде открита и изложбата „Истории от слама“. В нея са включени атрактивни шапки и аксесоари от слама от Музея на Сламата в град Синя, област Тоскана, и от популярната и извън пределите на страната ни българска дизайнерска модна къща „Беллора“.

Експозицията ще бъде открита в 18,30 ч в зала „Ал. Г. Коджакафалията“ в културния център “Морско казино“. Тя може да бъде разгледана до края на месеца.

В 19 ч около фонтана ще започне концертът на открито „Вълшебна Тоскана“. Почитателите на италианската музика ще имат възможност да чуят известни италиански евъргрийни и хитове в изпълнение на музикантите от клуб „Сезони“, даровити възпитаници на училище “Г. С. Раковски“ и природо-математическата гимназия „Акад. Н. Обрешков“, както и група „Горещ пясък“.

Книги за Тоскана тук

Прочетете още

bfe9a55f03f247b7352226761442c838

Нови рицари на книгата ще имаме през април

Номинациите още текат Наградата е сред най-романтичните и най-симпатичните в българския литературен живот изобщо – …