Начало / Любопитно / Петър Дънов: Любовта е храна на живота (11 книги от и за Учителя)

Петър Дънов: Любовта е храна на живота (11 книги от и за Учителя)

Днес, 11 юли, се навършват 150 години от рождението на Петър Константинов Дънов, наричан от последователите си Учителя или Беинсá Дунó. Според английската „Уикипедия“ той е най-публикуваният български автор досега. Дънов е основател на религиозно-философско учение, което се самоопределя като „езотерично християнство“ и окултизъм и има привърженици в целия свят. Различните аспекти в учението на Петър Дънов са изложени и развити в около 4 000 негови проповеди, изнасяни в периода 1914-1944 г. Публикувани са в няколко многотомни поредици: лекции пред Общ окултен клас, лекции пред Специален окултен клас, неделни беседи, съборни беседи, утринни слова и други. На българския книжен пазар за него и от него могат да се намерят десетки книги. Предлагаме ви 11 от тях:

„Енциклопедичен речник“

Представени са 115 понятия и термини – идеи, принципи, закони, практически съвети от Петър Дънов.

„Учителят Петър Дънов- живот и учение“ от Милка Кралева

Книгата представя  представи учението на Петър Дънов пред една по-широка публика не само в родната му страна, но и извън пределите й.

 „Необикновеният живот на учителя Петър Дънов. Разкази на очевидци“ от Влад Пашов

Описаните събития в книгата са чудотворни, магически и невероятни. Това е първото  публикувано  жизнеописание на една от големите фигури в българския духовен живот.

„Път към съвършенство. Истината за новото учение на Петър Дънов“ от Христо Дочев

B ocнoвата на книгата cтoи учeниeто на Учитeля. Заcтъпeни са  вcички oкултни тeми и науки. Вcякo eдна oт главите в книга cамo загатва, а нe изчepпва дадeната тeма.

„Изворът на Доброто: Последните думи на Учителя Петър Дънов“

Трите стълба на учението на Дънов са Любовта, Мъдростта и Истината

„Пътят и времето. Началото: Светска биография на Петър Дънов“ от Атанас Славов

Авторът е може би най-добрият познавач на Дънов. Книгата предлага богата, едновременно мащабна и проникновена картина на времето, в което се ражда и оформя личността на Петър Дънов. Времето, което търси и създава, предизвиква и следва онези малцина, притежаващи мощта и Призванието да осмислят траекториите му и да ги съберат в ясно очертан път.

„Изгревът. Към светската биография на Петър Дънов“ от Атанас Славов

Едно от най-сериозните постижения на Атанас Славов в собствения му творчески път, както и един от най-стойностните му приноси за българската култура, е неговото изследване върху живота и делото на Учителя

„Петър Дънов + CD за ценители“ от Георги Гълов

Книгата представя живота и мисията на Петър Дънов. Съдържа CD Паневритмия – Уникално изпълнение на музиката на Петър Дънов от филхармонията в Монте Карло (1974г.).

 „Притчи“ от Петър Дънов

Сборникът съдържа 177 притчи, почерпени от беседите на Петър Дънов и придружени със съответните тълкования, с които той онагледява различни аспекти от своето учение.

 „32 мисли за успеха на Петър Дънов“

„Ако искаш да имаш успех в живота си, търси го в себе си, а не вън от себе си. Отвън са само условията на живот“.

 „32 мисли за любовта на Петър Дънов“

„Любовта е храна на живота: без нея не може да се живее и да се постигне нещо в света“.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …