Начало / България / Представят „Усмивката на кучето“ в столична галерия

Представят „Усмивката на кучето“ в столична галерия

Дебютният роман на Димана Трънкова „Усмивката на кучето“ ще бъде представен официално на 3 юли, четвъртък, от 19 ч в столичната галерия „Ракурси“ на ул. „Хан Крум“ 4. Информацията съобщиха издателите на романа „Колибри“. В представянето на книгата ще се включат Светлозар Желев, Антоний Георгиев – главен редактор и издател на “Vagabond”.

Книгата на дипломирания археолог е динамичен трилър, в който намира отражение моралният хаос в България през XXI век. Двама журналисти се впускат в разследване на престъпления, извършени в района на тракийски светилища и некрополи. Садистичните акции напомнят ритуални убийства, а в хода на разплитане на мистерията броят им продължава да набъбва. Героите на романа постепенно осъзнават, че няма нищо по-страшно от сливането на организирана престъпност и държава, което преобръща ценностите и размива границите между добро и зло.

Тръкова вече е известна на обществеността у нас с участието си в създаването на документалните книги “На изток от Константинопол / Пътешествия в непозната Турция” (2008), “A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), “Пътеводител за османска България” (2011, 2012) и “Турците в България” (2012). Тя е дългогодишен автор на списание “Vagabond”.

„Усмивката на кучет“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

reading-4134154_1920

Стоплящи истории за дългите предколедни вечери

Вдъхват спокойствие и удвояват уюта Романтичните романи сами по себе си будят противоречиви реакции, пък …