Начало / България / „Лято без мъже“ на Сири Хуствет излиза на български

„Лято без мъже“ на Сири Хуствет излиза на български

От 30 юни на книжния пазар в България ще се разпространява трагикомичният роман „Лято без мъже“ от „най-изтънчената и привлекателна авторка на Америка“ – Сири Хуствет.

В „Лято без мъже“ (в превод на Милена Попова) разказът се води от поетесата Мия Фредриксен – изоставена внезапно от съпруга си след трийсет години брак. Тя е принудена да преразгледа живота си. След кратък престой в психиатрична клиника, Мия се връща за едно лято в родното си градче, където се настанява в къща под наем. Скоро е въвлечена в шеметен водовъртеж от отношения с достолепните приятелки на своята майка, със съседите и техните отрочета, както и с необикновените тийнейджърки от школата по поезия. Богато на ирония и елегантни философски клопки, това повествование ще ви накара да размишлявате върху съдбата си и да се огледате в света около вас с нови очи.

Сири Хуствет е родена през 1955 г. в щата Минесота, в семейството на университетски преподавател по скандинавска литература. Съпруга е на изтъкнатия съвременен американски писател Пол Остър. Нейната проза е интелектуално дълбока, същевременно реалистична и провокативна. Героите й минават през перипетии, разкриващи сложните взаимоотношения между половете, предизвикателствата на любовното чувство и себеоткриването, самотата в артистичните среди и дълго пазените семейни тайни. В България са издадени няколко творби на Хуствет, считани от критиката за постижения, които „не подлежат на категоризация“: романите „Какво обичах“, „Мъките на един американец“ и „Омагьосването на Лили Дал“.

Свързани заглавия

Сири Хуствет: Литературата силно се феминизира

Сири Хуствет: Животът в Ню Йорк е най-добрият мемориал на загиналите

„Лято без мъже“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

357727098_727141285878906_3441911418794261736_n

Последната страница на книгата предизвиква депресия

За много читатели тя е неочаквано трудно преживяване Наближи ли краят на интересна книга, с …