Начало / България / „Лято без мъже“ на Сири Хуствет излиза на български

„Лято без мъже“ на Сири Хуствет излиза на български

От 30 юни на книжния пазар в България ще се разпространява трагикомичният роман „Лято без мъже“ от „най-изтънчената и привлекателна авторка на Америка“ – Сири Хуствет.

В „Лято без мъже“ (в превод на Милена Попова) разказът се води от поетесата Мия Фредриксен – изоставена внезапно от съпруга си след трийсет години брак. Тя е принудена да преразгледа живота си. След кратък престой в психиатрична клиника, Мия се връща за едно лято в родното си градче, където се настанява в къща под наем. Скоро е въвлечена в шеметен водовъртеж от отношения с достолепните приятелки на своята майка, със съседите и техните отрочета, както и с необикновените тийнейджърки от школата по поезия. Богато на ирония и елегантни философски клопки, това повествование ще ви накара да размишлявате върху съдбата си и да се огледате в света около вас с нови очи.

Сири Хуствет е родена през 1955 г. в щата Минесота, в семейството на университетски преподавател по скандинавска литература. Съпруга е на изтъкнатия съвременен американски писател Пол Остър. Нейната проза е интелектуално дълбока, същевременно реалистична и провокативна. Героите й минават през перипетии, разкриващи сложните взаимоотношения между половете, предизвикателствата на любовното чувство и себеоткриването, самотата в артистичните среди и дълго пазените семейни тайни. В България са издадени няколко творби на Хуствет, считани от критиката за постижения, които „не подлежат на категоризация“: романите „Какво обичах“, „Мъките на един американец“ и „Омагьосването на Лили Дал“.

Свързани заглавия

Сири Хуствет: Литературата силно се феминизира

Сири Хуствет: Животът в Ню Йорк е най-добрият мемориал на загиналите

„Лято без мъже“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ea7a90fb08948a258567a507ab00b23b

Елате ни вижте вий, мъдри велможи, от нази гоени, в отечеството ни любезно 100 години след смъртта му!

Без излишни думи и с цялата любов, която той заслужава, нека днес, в деня на …