Начало / България / Детска лятна библиотека е открита в благоевградската библиотека „Димитър Талев”

Детска лятна библиотека е открита в благоевградската библиотека „Димитър Талев”

Детска лятна библиотека отвари врати в новата зала на благоевградската библиотека „ДимитърТалев”, съобщи struma.com. Тя се намира в читалнята на детския отдел и е отворена от 9 до 17 ч.

Лятната библиотека е продължение на инициативата на община Благоевград и Регионална библиотека „Дари книга, стани културен дарител! ”. Целта е да се осмисли свободното време на малките читатели, като им се даде възможност да прекарат приятно и полезно лятната ваканция в подходяща за тях среда.

До края на август в Детски отдел на Регионална библиотека ще се проведе конкурс „Малката Божана”. За участие в конкурса е необходимо децата да прочетат книжка на Божана Апостолова, намираща се в „Детски отдел“ и да нарисуват рисунка на някой от героите или да напишат разказ или как биха дописали книжката. В конкурса могат да участват децата читатели на библиотеката. През октомври ще бъде финалът на конкурса.

В лятната програма на „Детската лятна библиотека” са включени запознаване с историческите паметници и събития на територията на Благоевград, свързани с бойната слава, екскурзии, прожекции на филми и др. По интересен и забавен начин читателите ще се учат да попълват онлайн читателски дневник.

Целта е насърчаване четенето сред децата, стимулиране на нестандартно творчески мислене и възпитание в любов и уважение към книгата и четенето.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …