Начало / България / Издателство „Омофор“ представя „Светици на Православието“ в Пловдив

Издателство „Омофор“ представя „Светици на Православието“ в Пловдив

Последната книга, излязла под знака на ИК „Омофор“ – „Светици на Православието“ ще бъде представена на 19 юни от 18:30 часа „Хеликон Пловдив, Център”. За нея и автора й Черниговския архиепископ Филарет ще говорят редакторът на книгата Венета Дякова, преводачът Татяна Филева и докторът по богословие Мария Иванова от екипа на издателство “Омофор”. Православното разбиране за святост и за погледа на съвременния човек към необикновения, изпълнен с небесни чудеса живот на жените подвижници и мъченици на християнството от древността се основни теми в изданието, казват от издателството.

Книгата съдържа житията на свети жени от Египет, Палестина, Сирия и е богата на църковноисторически и агиографски сведения. Благодарение на книгата ставаме съпричастни с духовния подвиг на свети жени от първите десет века на християнството. Жени с различни съдби, с различни душевни вълнения, изпитания, страдания, но с една и съща Божия награда като на изповедници на Христовата вяра.

„Запознаването с традициите и особеностите на женската аскетика потвърждава истината, че женското подвижничество е дълбоко почитано и ни най-малко не се подценява в сравнение с мъжкото в Православната църква, където „няма мъжки пол, ни женски; защото всички вие едно сте в Христа Иисуса“ (Гал. 3:28)“, се казва още в анотацията на книгата.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …