Начало / България / Eксперт ще бъде наказан заради матурата по английски

Eксперт ще бъде наказан заради матурата по английски

Главният експерт по английски език в Министерството на образованието и науката Ирина Васева ще бъде наказана заради грешките в матурата по английски език. В момента тече дисциплинарно производство, съобщи „Офнюз”, като цитира министър Анелия Клисарова.

В теста по английски език бяха допуснати грешки, които вероятно са се отразили на оценките на абитуриентите, въпреки че от министерството отричат. В петиция с искане за корекции в шаблона за оценяване на тестовете бяха посочени 6 грешки. Англичанин дори изпрати писмо до Клисарова, в което разнищи теста и обяви, че самият  той не го е издържал, тъй като има невярна фактология и неизползваеми вече думи и изрази.

Грешките бяха във въпроси №5, №6, №23, №25, №26 и №52. Министерството промени шаблона само за две от сбърканите задачи – №5 и №6. Днес ресорният зам.-министър Атанаска Тенева каза, че и при №23 е бил постигнат компромис, като и двата верни отговора ще се зачитат, а не само даденият в шаблона. Тя заяви още, че е получила експертно становище от специалисти от Софийския университет, което потвърждавало, че извън тези три задачи няма грешки.

Министър Клисарова заяви, че няма никакъв проблем с матурата по английски и посочи, че броят на шестиците и двойките е в рамките на нормалното.

Свързани заглавия

Министерството поправи част от сгрешените отговори на матурата по английски

Министерството на образованието безотговорно мълчи за сгрешената матура по английски

Англичанин написа писмо до просветния министър заради гафове в матурата по английски

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …