Начало / България / „#Протестът: анализи и позиции в българската преса – лято 2013” с премиера в „Червена зала”

„#Протестът: анализи и позиции в българската преса – лято 2013” с премиера в „Червена зала”

Фондация за хуманитарни и социални изследвания и издателска къща „Изток -Запад“ представят на 13 юни,петък, от 19 ч в „Червена зала” („Червената къща“, София) „#Протестът: анализи и позиции в българската преса – лято 2013”. Съставители на сборника са Даниел Смилов и Леа Вайсова.

Масовите протести срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което доведе до искане на оставка на правителството на Пламен Орешарски и на 42-ро Народно събрание, продължават да пораждат ефекти върху публичността в България – структурираха се позиции, изплуваха теми, появиха се активистки групи. Сборникът „#Протестът” събира на едно място основни анализи и гледни точки в българската преса от лятото на 2013 г., в опит да очертае битката около въпроса в какво общество искаме да живеем? Година по-късно това питане продължава да е актуално.

„С настоящата премиера Ви каним на дебат, в който от позицията на изминалото време да обърнем поглед към случващото се днес”, се казва прессъобщението на организаторите.

В дебата ще се включат проф. Венелин Ганев (политолог), проф. Георги Близнашки (конституционалист), проф. Майя Грекова (социолог), доц. Боян Знеполски (социолог) и др. Входът е свободен.

„#Протестът: анализи и позиции в българската преса – лято 2013” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …