Начало / България / „#Протестът: анализи и позиции в българската преса – лято 2013” с премиера в „Червена зала”

„#Протестът: анализи и позиции в българската преса – лято 2013” с премиера в „Червена зала”

Фондация за хуманитарни и социални изследвания и издателска къща „Изток -Запад“ представят на 13 юни,петък, от 19 ч в „Червена зала” („Червената къща“, София) „#Протестът: анализи и позиции в българската преса – лято 2013”. Съставители на сборника са Даниел Смилов и Леа Вайсова.

Масовите протести срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което доведе до искане на оставка на правителството на Пламен Орешарски и на 42-ро Народно събрание, продължават да пораждат ефекти върху публичността в България – структурираха се позиции, изплуваха теми, появиха се активистки групи. Сборникът „#Протестът” събира на едно място основни анализи и гледни точки в българската преса от лятото на 2013 г., в опит да очертае битката около въпроса в какво общество искаме да живеем? Година по-късно това питане продължава да е актуално.

„С настоящата премиера Ви каним на дебат, в който от позицията на изминалото време да обърнем поглед към случващото се днес”, се казва прессъобщението на организаторите.

В дебата ще се включат проф. Венелин Ганев (политолог), проф. Георги Близнашки (конституционалист), проф. Майя Грекова (социолог), доц. Боян Знеполски (социолог) и др. Входът е свободен.

„#Протестът: анализи и позиции в българската преса – лято 2013” тук

Прочетете още

girl-8679781280

Книги за нечетящи хора

Скъпи нечитатели, този списък е специално за вас 23 април е млад празник, който обаче …