Начало / България / Пенчо Славейков и Елин Пелин се паднаха на изпита по български език и литература в СУ „Св. Климент Охридски

Пенчо Славейков и Елин Пелин се паднаха на изпита по български език и литература в СУ „Св. Климент Охридски

„Духовният героизъм в поезията на Пенчо Славейков“ и „Съпоставка на цитати от произведението на Елин Пелин „Косачи“ и на Пенчо Славейков „Сърце на сърцата“ са темите, по които писаха днес, 8 юни, кандидат-студентите на изпита по български език и литература в СУ“Св. Климент Охридски“.

Изпитът е писмен и с продължителност 4 астрономически часа.

Всеки от кандидат-студентите избира и работи по едната от двете възможни задачи. Първата предвижда създаване на самостоятелен аргументативен текст по проблем, поставен чрез творчеството на конкретен автор от българската литература. Проблемът е предварително зададен във формулировката на задачата.
При втория избор трябва да се създадат самостоятелен аргументативен текст в избрана от кандидат-студента жанрова форма, в който да се интерпретира проблематика, зададена чрез цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът трябва да бъде изведен и формулиран от кандидат-студента.

Изискванията към кандидат-студентите са да създадат задълбочен, логически свързан и езиково коректен текст, да осмислят и коментират съдържащите се в задачите хуманитарни и обществени проблеми и да проявят знания в областта на националната културна и литературна история, подчинени на конкретния проблем.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Идеята, че като си отидеш, ще си напълно сам, дава по-важен смисъл на настоящето

„Екстазис“ е новата книга на Радослав Бимбалов, която разказва за прераждането на един човек в името …