На фокус
Начало / България / „SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“ с премиера в „Хеликон-България“

„SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“ с премиера в „Хеликон-България“

Впечатляващият пътепис „SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“ на Людмил Георгиев ще бъде представен на 9 юни, понеделник, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България“. Книгата е издание на „Атеа букс“.

„SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“ е разказ за най-голямата в света гребна регата по река, известна като ТИД (Tour International Danubien). Само малка част от участниците в нея успяват да издържат на 77-те дни гребане и да изминат 2500 км по река Дунав до Черно море. Що за хора са днешните водни туристи и кое ги мотивира да тръгнат по Дунав? Дали плаването е просто ексцентричен начин за почивка? Какво е да „изчезнеш“ за два и половина месеца от цивилизацията и да заживееш на палатка, като гребеш десетки километри всеки ден? Какво дава и какво отнема подобно пътуване с малката лодка? Какво струва подценяването на критична ситуация или секунда невнимание? Как може да се оцелее физически и психологически? Какво кара авантюристите с гребла години наред да остават верни на реката и в състояние ли е нещо да ги откаже занапред? Това са част от въпросите, чиито отговори авторът търси от борда на каяка си.

Книга за цялостното вълнуващо приключение се публикува за пръв път в шестдесетгодишната история на регатата. Описаните преживявания са богато илюстрирани с авторски фотографии и зареждат с позитивизъм и желание за впускане в непознатото, което ще ни направи по-уверени в себе си и по-добри.  Към пътеписа е приложен и наръчник за бъдещия участник в ТИД.

Доц. д-р Людмил Георгиев е роден през 1960 г. във Варна. Завършил е с отличие средното полицейско училище в Пазарджик, факултетите „Полиция“ на Академията на МВР и „Журналистика и масова комуникация“ на СУ „Св. „Кл. Охридски“. През 1992 г. Георгиев става създател и организатор на литературно-криминалната поредица Библиотека „Полиция“. В нея са издадени 36 заглавия само от български автори. Автор е на седем художествени книги и е съавтор на други осем. Значителна част от творбите му – разкази, новели и романи са печелили престижни литературни конкурси. Неговите романи „Обречените“ и „Мръсна задача“ са номинирани за „най-добри полицейски романи от български автор“. По тях той е създал и литературни сценарии. През 2011 г. става основател и на най-новата поредица за детски образователни игри с професионална насоченост „Стани най-добрият!“ и е техен автор и съавтор. От 1999 г. авторът редовно плава с каяк по различни наши и чуждестранни реки. Най-впечатляващото му пътешествие е по Дунав, където в рамките на гребната регата ТИД изминава на етапи около 2500 км.

Книги от Людмил Георгиев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …