Начало / България / „SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“ с премиера в „Хеликон-България“

„SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“ с премиера в „Хеликон-България“

Впечатляващият пътепис „SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“ на Людмил Георгиев ще бъде представен на 9 юни, понеделник, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България“. Книгата е издание на „Атеа букс“.

„SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“ е разказ за най-голямата в света гребна регата по река, известна като ТИД (Tour International Danubien). Само малка част от участниците в нея успяват да издържат на 77-те дни гребане и да изминат 2500 км по река Дунав до Черно море. Що за хора са днешните водни туристи и кое ги мотивира да тръгнат по Дунав? Дали плаването е просто ексцентричен начин за почивка? Какво е да „изчезнеш“ за два и половина месеца от цивилизацията и да заживееш на палатка, като гребеш десетки километри всеки ден? Какво дава и какво отнема подобно пътуване с малката лодка? Какво струва подценяването на критична ситуация или секунда невнимание? Как може да се оцелее физически и психологически? Какво кара авантюристите с гребла години наред да остават верни на реката и в състояние ли е нещо да ги откаже занапред? Това са част от въпросите, чиито отговори авторът търси от борда на каяка си.

Книга за цялостното вълнуващо приключение се публикува за пръв път в шестдесетгодишната история на регатата. Описаните преживявания са богато илюстрирани с авторски фотографии и зареждат с позитивизъм и желание за впускане в непознатото, което ще ни направи по-уверени в себе си и по-добри.  Към пътеписа е приложен и наръчник за бъдещия участник в ТИД.

Доц. д-р Людмил Георгиев е роден през 1960 г. във Варна. Завършил е с отличие средното полицейско училище в Пазарджик, факултетите „Полиция“ на Академията на МВР и „Журналистика и масова комуникация“ на СУ „Св. „Кл. Охридски“. През 1992 г. Георгиев става създател и организатор на литературно-криминалната поредица Библиотека „Полиция“. В нея са издадени 36 заглавия само от български автори. Автор е на седем художествени книги и е съавтор на други осем. Значителна част от творбите му – разкази, новели и романи са печелили престижни литературни конкурси. Неговите романи „Обречените“ и „Мръсна задача“ са номинирани за „най-добри полицейски романи от български автор“. По тях той е създал и литературни сценарии. През 2011 г. става основател и на най-новата поредица за детски образователни игри с професионална насоченост „Стани най-добрият!“ и е техен автор и съавтор. От 1999 г. авторът редовно плава с каяк по различни наши и чуждестранни реки. Най-впечатляващото му пътешествие е по Дунав, където в рамките на гребната регата ТИД изминава на етапи около 2500 км.

Книги от Людмил Георгиев тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …