Начало / България / Излиза финалната книга на трилогията „Чисти“

Излиза финалната книга на трилогията „Чисти“

„Изпепелени” – финалната книга на постапокалиптичната трилър трилогия „Чисти” на Джулиана Багът, ще бъде в книжарниците от 31 май (събота), съобщи издателство „Егмонт България“. Романът излиза едновременно в хартиен вариант и в е-формат.

Пленително и тъмно приключение из един кошмарен свят, населяван от гротескни, странно привлекателни същества. Главна героиня, която напомня на постаапокалиптична Алиса, впримчена в сюрреалистичен Свят на чудесата. Оригинално и майсторски написано… потресаващо, опустошително и трогателно. Това са само част от отзивите за трилогията „Чисти”, която плени читатели и критика из цял свят. Романите се издават в близо 20 държави, а правата за екранизацията са купени от филмовата компания „Фокс 2000”.

Джулиана Багът има близо 20 публикувани книги, сред които романи за възрастни и тийнейджъри, преведени на повече от 50 езика. Носител е на редица литературни награди. Над 100 нейни публикации са се появявали в „New York Times“, „Washington Post“, „Boston Globe“, а романите ѝ редовно са препоръчвани от списание „People“ в страницата им за книги. Сега Джулиана е доцент в програмата  по творческо писане в щатския университет във Флорида.

„Чисти“ и „Сраснати“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …