Начало / Свят / Нова книга твърди, че изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии бил свален

Нова книга твърди, че изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии бил свален

Нова книга представя шокираща теория за изчезналия „Боинг 777-200“ на Малайзийските авиолинии, съобщи британският „Мирър“. В своята творба „Flight MH370: The Mystery“ авторът Найджъл Коуторн пише, че самолетът е свален. Той бил уцелен по погрешка от американско-тайландски изтребители по време на учение. След това ужасната грешка била прикрита.

Самолетът с 239 души на борда от 14 страни изчезна на 8 март. От тогава няма и следа от него, като търсенето продължава над Индийския океан. Коуторн твърди, че истината вероятно никога няма да излезе наяве. Той аргументира теорията си с твърденията на мъж, който видял горящ самолет да пада точно на мястото, където се губи връзката с „Боинг 777-200“. Става въпрос за човек,  работил на нефтена платформа в океана, който знаел за провеждащо се близо военно учение.

Авторът допълва, че е прекалено подозрително търсенето в Индийския океан да бъде толкова безрезултатно. Според него търсещите са насочени по грешна следа. Коуторн е на мнение, че официалните власти няма да допуснат такава грешка да излезе наяве. Той дори смята, че в един момент може да бъде намерена черна кутия, това няма да бъде черната кутия на същия самолет, а такава, пусната в океана впоследствие. Писателят поставя и въпроса за необновеното проследяващо устройство на самолета.

Найджъл Коуторн включва в произведението си и интервюта с близки на изчезналите. Писателят, който живее в Лондон, е публикувал повече от 150 книги. Негова е поредицата „Sex Lives“, в която той разкрива детайли от личния живот на папи, американски президенти и диктатори.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …